Letištní balení kufrů do fólie možná nemá takový přínos, jaký očekáváte

Běžně si na letišti necháváte kufry obalit fólií? Bude-li zavazadlo posláno na fyzickou kontrolu, což se klidně může stát, stejně ji tam roztrhají. Tím pádem za ni zaplatíte zbytečně. Lepší je prý zámek nebo látkový obal.

Cestování je pro mnoho lidí tím největším vzrušením, jaké existuje. Samotné plánování dovolené, důkladný výběr destinace, rezervace ubytování a samozřejmě i balení kufrů tak, aby nic nechybělo, a přitom vše bylo v rámci povoleného hmotnostního limitu, to všechno jsou takřka posvátné rituály. Pak už zbývá jen absolvovat cestu na letiště a dobrodružství může začít!

Záležitost s obalením kufrů

Dilema každého cestovatele – nechat si zavazadlo obalit fólií, nebo se na to vykašlat? Je pravdou, že toto průhledné opatření může kufr ochránit před poškrábáním, roztržením či jiným mechanickým poškozením během přepravy. Navíc se tím dost podstatně snižuje přístupnost pro potenciální zloděje nebo možnost umístění nechtěných předmětů. Na druhou stranu se říká, že právě kvůli fólii se zavazadla na odbavovacím pásu mohou zaseknout, což způsobí zpoždění, vznik front a celkové potíže pro ostatní. Nutno také podotknout, že balící služba rozhodně není zdarma a náklady se klidně mohou vyšplhat na několik stokorun. Co si o tom všem vlastně myslí odborníci?

Lepší je zámek

Podle amerických expertů z Dopravní bezpečnostní správy toto opatření nemusí poskytovat takovou úroveň ochrany, jakou cestující očekávají. Obalení kufru prý naopak komplikuje proces bezpečnostní kontroly. „Je-li zavazadlo označeno k podrobnější prohlídce, jeho 3D rentgenový snímek se odesílá důstojníkovi. V případě, že na něm vidí něco podezřelého, fólii roztrhne a podívá se dovnitř. Obal se následně neobnovuje,“ vysvětluje mluvčí zmíněné správy Lorie Dankers, která tím naznačuje, že můžete za službu platit zcela zbytečně. „Pokud jde o krádeže, každá inspekční místnost je vybavena kamerami, takže se jich nikdo bát nemusí,“ dodává. Lorie Dankers místo fólie doporučuje raději zámky  nebo opakovaně použitelné látkové obaly, které umožňují bagáž otevřít bez poškození.

Zdroj: www.travelandleisure.com/plastic-wrapping-luggage-what-to-know-8659011







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat