Ačkoli není konzumace alkoholických nápojů našemu organismu v žádném případě prospěšná, jednou za čas si skleničku něčeho ostřejšího neodpustí většina z nás. Zejména v létě, kdy trávíme čas grilováním a posezením s přáteli, je pro mnohé z nás téměř nepředstavitelné, že by si s kamarády při takové příležitosti nepřipil.
Alkohol ale nemusíte jen pít. Přinášíme vám pár tipů, jak si vychutnat svůj oblíbený drink v podobě jedlých dobrot.
Alkoholové želé
Barevné kostičky sladkého želé jsou ozdobou nejednoho večírku. Oblíbenosti se těší zejména v USA, ale s trochou snahy a dobrého alkoholu si na nich můžete pochutnat i u nás. Alkoholové želé můžete vytvořit v podstatě z jakéhokoli druhu vámi oblíbeného alkoholu a postup není nijak složitý.
Želatinu připravte podle návodu na obalu, jen místo vody použijte alkohol. Skvělé jsou kombinace alkoholu s ovocnými šťávami. Nezapomeňte přidat lžíci moučkového cukru, aby bylo želé sladké. Poté nalijte želatinu do panáků, sklenic nebo do větší nádoby, ze které po ztuhnutí želatinu vyklopíte a nakrájíte na kostky.
Mražené mojito
Kdo by nemiloval svěží chuť máty? Místo klasického drinku vyzkoušejte nanuky s příchutí oblíbeného nápoje. Smíchejte jeden decilitr cukrového sirupu, šťávu z jedné limetky, tři decilitry vody, hrst máty a pět lžic kubánského rumu. Ingredience rozmixujte a nalijte do formiček. Nechte alespoň dvanáct hodin mrazit.
Nanuky můžete konzumovat klasickým způsobem, nebo vzniklou směs rozlijte do formiček na led a jednotlivé kostičky použijte k ochlazení perlivé vody.
Meloun s překvapením
Kdo by neznal opilý meloun? To je klasika, která je mezi návštěvníky zahradních akcí vždy velmi oblíbená. A pro ty, kdo ho neznají, přinášíme postup přípravy. Pokud nechcete přípravě věnovat delší dobu, můžete meloun jednoduše nakrájet na menší kousky, vložit do mísy a zalít lahví alkoholu. Mísu přikryjte a dejte vychladit do lednice.
Druhý, trochu náročnější postup je následující: Do nenakrojeného melounu vytvořte díru tak velkou, aby se do ní vešla metla mixéru. Následně vsuňte metlu do melounu a mixér zapněte. Až se vám podaří rozmixovat celou dužinu, přidejte oblíbený alkohol. Nejčastěji se používá vodka, protože nepřebije zcela chuť melounu. Poté ještě jednou promixujte. Meloun dejte vychladit a vyndejte ho až těsně před konzumací. Položte ho do hlubokého talíře, aby se nepřevracel, díru, kterou jste používali k mixování, trochu rozšiřte, aby se do ní vešla naběračka a dejte si do nosu. Ale opatrně! Účinky alkoholu v tomto podání na sebe nenechají dlouho čekat. Konzumujte pomalu!
Sledujte nás na sociálních sítích: