Už příští týden si budou miliony lidí na celém světě připomínat středověký křesťanský svátek svatého Valentýna, který vychází z antického a pohanského festivalu Lupercalia. Budou si vyznávat lásku a věrnost ve vztahu. A budou se také oddávat lásce tělesné, kterou Lupercalia původně oslavovala. Pomoci k tomu jim má menu londýnského restauratéra, který vybral nejlepší potraviny zaručeně posilující libido a potenci.
Georgi Yaneff, šéfkuchař londýnské DSTRKT restaurace, z deseti potravin vyrobil šestichodové menu.
K přípravě používá čokoládu, červené víno, ústřice, šlehačku, chřest, avokádo, zmrzlinu, chilli, lososa a banány.
Předkrm tvoří ústřice se šampaňským, které tělu dodají potřebné aminokyseliny zvyšující hladinu pohlavních hormonů v krvi a navozující vzrušení. Další chod, losos s mučenkovým dipem a křepelčím vajíčkem je bohatý na vitaminy B6 a B5, které opět zvyšují hladinu pohlavních hormonů v krvi a pomáhají omezovat negativní účinky stresu. Další chod z kaviáru a čokolády stimuluje mozek a produkuje serotonin. Následují další delikatesy.
„Vytvořil jsem menu, které opravdově zachycuje základní vztah mezi kuchyní a láskou. Na svatého Valentýna tradičně lidé přicházejí společně oslavit lásku, ale dobré jídlo přitom hraje významnou roli,“ tvrdí Yaneff, jenž menu bude nabízet ve svém podniku od 10. do 14. února tohoto roku.
Sledujte nás na sociálních sítích: