Účinné způsoby ukončení partnerské hádky

Nejdřív malá neshoda a záhy létají vzduchem talíře i nepěkná slova. Dřív, než řeknete něco, co by vás později mohlo hodně mrzet, zkuste tenhle boj nějak smířlivě ukončit. Zde je recept.

Každý z nás se jistě ocitl v situaci, ve které se z nenápadného nedorozumění vyklubala bouřlivá hádka plná obviňování, výčitek a křiku. Tyto konflikty, ačkoli jsou přirozenou součástí partnerských vztahů, mohou mít devastující dopady. V takových chvílích se zdá, že slova samy unikají z úst a emoce přebírají kontrolu. Lepší je konfrontaci ukončit, aby se tohle celé ještě více nezhoršilo. Ale jak na to? Takhle se z hlasité výměny názorů dostanete ke konstruktivnímu dialogu.

Stopka ostré kritiky

Známe to všichni. Jakmile nás hádka pohltí, mnohdy začínáme kritizovat události i několik měsíců staré. A tudy cesta opravdu nevede. „Pokud se přistihnete, že jen kritizujete, snažte se místo toho soustředit na konkrétní věci, které vás trápí, místo abyste se zaměřovali na nedostatky dané osoby jako celku,“ radí indická odbornice přes duševní zdraví Richa Vashista. Tento přístup umožní vést otevřenější a méně útočnou diskusi, čímž půjdete naproti lepšímu porozumění.

Najděte něco pozitivního

„Konflikty často vedou k opovržení. Pohrdání nastává, když zaujímáte postoj morální nadřazenosti. Můžete se chovat s neúctou, zesměšňovat, používat sarkasmus, nadávat a napodobovat něčí projevy těla, jako třeba koulení očí,“ popisuje jmenovaná expertka. A zároveň doporučuje, abyste se i v zápalu stresu a emocí zastavili a připomněli si pozitivní vlastnosti osoby před vámi, což obrousí hrany negativismu.

Ticho nic neřeší

Jsou i dny, kdy hádky jednoduše přecházejí do tiché domácnosti. Ano, může být osvěžující dopřát si konfrontační pauzu, daný problém se tím však nevyřeší – ani nemůže. „Když diskusi přerušíte, mějte na paměti, že je potřeba navázat na stejném místě. Pouze tak můžete efektivně pracovat na jádru potíží,“ radí psycholožka Richa Vashista.

Zdroj: www.healthshots.com/mind/mental-health/here-are-4-ways-to-end-an-argument-for-the-sake-of-your-mental-peace/






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přináší příležitosti k osobnímu růstu a sebepoznání. Vliv planet naznačuje, že byste se mohli cítit energičtější a motivovanější než obvykle, což je ideální pro zahájení nových projektů nebo dokonče... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.10.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat