Me-Time si užijte do poslední minuty

Jediný člověk, který s námi skutečně zůstane až do posledního dechu, je ten, kterého vidíme každý den v zrcadle. Přesto je pro mnoho lidí těžké trávit čas o samotě, a dokonce si to užít.

Lidé jsou sociální tvorové. Každý z nás má samozřejmě jinou potřebu sociálních kontaktů. Přesto je pro některé lidi neuvěřitelně těžké strávit byť jen jeden večer o samotě ve svých čtyřech stěnách nebo na sólo rande. Me-Time je přinejmenším stejně důležitý jako kvalitní čas s ostatními!

Co se stane, když nemůžeme být sami?

Jsou lidé, kteří se psychicky cítí neuvěřitelně špatně, když jsou sami. V době kamenné to byl velmi odlišný, ale jednoduchý důvod: Kdybychom byli sami a bez skupiny, naše úmrtnost se nesmírně zvýšila. Ve smečce mohly být úkoly jako obstarávání potravy, obrana a péče rozděleny mezi více lidí ‒ samotné šance byly spíše mizivé.

V dnešní době má strach ze samoty samozřejmě úplně jiné důvody. Roli hraje zejména aspekt, že vlastně nikdy nejsme sami. Naše myšlenky nás provázejí dnem i nocí a jsou zvláště hlasité, když kolem sebe nemáme společenský hluk. Především pochybnosti o nás a strachy najednou nemají před sebou žádné překážky a dokážou se postavit do popředí našich myšlenek. Ve zvláště závažných případech se to označuje jako autofobie, tedy strach ze samoty. Výsledkem mohou být záchvaty paniky a vážné fyzické příznaky.

Důvod k oslavě místo smutku

To je přesně důvod, proč si myslíme, že je důležité přestat vidět čas pro sebe jako něco špatného, ​​ale rozpoznat jeho výhody a přeměnit ho v rituál! Mnozí z nás se nikdy nenaučili trávit čas bez přátel či známých, natož si ho užívat. Neustále nám říkají, že bez lidí kolem nás bychom byli osamělí, zahořklí nebo smutní.

Samozřejmě je důležité najít šťastný střed, protože přátelství a vztahy obecně by se neměly podceňovat. Přesně proto je důležité předefinovat svůj čas a udělat z něj něco pozitivního. Místo přemýšlení: „Ach ne, co mám se sebou dnes večer dělat?“, těšte se na to, že uděláte přesně to, co chcete.

Jak nejlépe strávím svůj kvalitní čas o samotě

Jaký je tedy nejlepší způsob, jak to udělat? Samozřejmě, že změnit své myšlení a myslet si, že trávit čas o samotě je cool, nejde najednou. Místo toho k tomu musíte přistupovat krok za krokem, abyste viděli výhody.

Pohodové odpoledne o samotě v kavárně s dobrou knihou je čistý relax. Večeře ve vaší oblíbené restauraci je vyznáním lásky k sobě samému. Věnovat se koníčkům, kterým jste se už dlouho nemohli věnovat, učiní váš čas výjimečným a ten čas rozhodně uteče. Pokud potřebujete nějakou rozmanitost, můžete zkusit něco úplně nového. Nejdůležitější je: jediný, kdo se musí bavit, jste vy! Neexistují žádná očekávání od ostatních, která musíte splnit. A co také odpadá: otravné hledání termínu, který vyhovuje vám a všem zúčastněným, protože buďme upřímní – to je v dnešní době výzva sama o sobě.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Halušky s bryndzou

25min
(2 hlasů)

Kuřecí plátek s broskví a sýrem

30min
(2 hlasů)
Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přináší příležitosti k osobnímu růstu a sebepoznání. Vliv planet naznačuje, že byste se mohli cítit energičtější a motivovanější než obvykle, což je ideální pro zahájení nových projektů nebo dokonče... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:24
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:56
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat