Občas je rozvod jasný už při svatbě

Některá manželství nemají šanci na úspěch od samého začátku. Kdy nejpozději šťastní novomanželé odhodí své masky?

Když nás míjí svatební kolona aut, zasněně máváme a posíláme budoucím novomanželům hodně štěstí. A zřejmě i většina svatebčanů předpokládá, že to je na celý život. Existují však znamení, podle kterých lze už při svatbě poznat, zda manželství vydrží, nebo je naopak určeno k rozpadu.

Čím levnější svatba, tím delší manželství

Například opulentní oslava není velkým projevem lásky – ale spíše prvním krokem ke konci. Pokud s oslavou děláte příliš velký rozruch a ledová socha uprostřed velkého sálu je pro vás naprosto nezbytná, nesoustředíte se na to, co je na svatbě opravdu důležité – na lásku.

Způsob, jakým pojmete svatbu, nepřímo odráží způsob, jakým povedete život v manželství. Jestliže během svatby spíš přemýšlíte, jak budou vaše fotky vypadat na Instagramu, bude stejně neupřímné i vaše manželství. Svatební páry by se měly místo dlouhého přemýšlení nad prostíráním nebo květinovými kyticemi dobře bavit. Peníze by se například lépe utratily za společný výlet než za snahu zapůsobit na hosty.

Když dojde na manželskou smlouvu

Současní manželé také příliš nelpí na předmanželské smlouvě. Ženy nechtějí své budoucí muže vyděsit a samy sebe připravit o pocit romantiky tím, že zničí iluzi o nekonečné lásce. Přitom spravedlivá a vyvážená manželská smlouva nabízí mnoho výhod, a to nejen z právního hlediska. Předmanželské smlouvy už zdaleka nemusí uzavírat jen bohatí lidé. Ženy si tak mohou zajistit náležitou odměnu třeba za to, že musely slevit ze své kariéry v době, kdy se věnovaly výchově dětí.

A nejpozději, když už nejsou na pořadu dne jen růžová témata, mohou ti, kdo plánují svatbu, poznat svého partnera znovu z jiné perspektivy. Pak „všichni zúčastnění zaručeně odhodí masku a ukážou svou pravou tvář “. Manželství by mělo být vždy uzavíráno s rozumem, tak mám mnohem větší šanci na to, aby bylo dlouhé a šťastné.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro vás a vaše blízké založený na otevřené komunikaci a emocích. Pokud máte v plánu promluvit si o něčem důležitém se svým partnerem nebo rodinou, nyní je ta správná doba. Berani, kteří jsou nezadaní, mohou oček... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 30.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat