Začínáme vést parasociální vztahy

Jednostranný vztah jen tak na oko? I takhle nějak by se ten parasociální dal popsat. Obrovský vliv na život zúčastněných mu ale nelze upřít.

Status single má své výhody, ale jsou chvíle, kdy může být příliš dlouhá samota už trochu nepříjemná. Jenže co si počít, když jsou všichni přijatelní adepti na vztah z úzkého i širšího okolí zadaní? I takový problém má své diplomatické řešení. Pro každého ovšem není.

Nestandardní srdeční záležitost

Být ve vztahu se známou osobností? Svá úskalí by to jistě mělo, ale copak se člověk může bránit, když zahoří láskou jako zapálený papír? O dob pandemie jsou takové svazky natolik časté, že se z nich stává skutečný fenomén. Toho, kdo je prožívá, opravdu naplňují a motivují, proto jsou důležitou součástí jeho každodenního života. Mají však jednu zvláštnost – bývají jednostranné.

Dnes si tě zase zapnu, zlato!

„Tyto vztahy si vytváříme s veřejně známými osobnostmi, které sledujeme, jako jsou lidé z televizních pořadů, influenceři na sociálních sítích, podcasteři nebo on-line fitness trenéři. Když s nimi pravidelně interagujeme prostřednictvím jejich pořadů nebo on-line přítomnosti, vytváříme si pocit osobního pouta,“ vysvětluje australský vědecký výzkumník a specialista na média z Melbournské univerzity Julian Marx. „To znamená, že si s těmito postavami skrz televizi i internet úplně normálně povídáme, i když nás samozřejmě neslyší. Někdy se jim snažíme sdělit své myšlenky a emoce i v komentářích na jejich profilu,“ dodává odborník. Je to malé bláznovství? Úplně normální věc?

Hnací motor, který jede na maximum

Na tento druh náklonnosti bude asi každý pohlížet trochu jinak. Jedno je ale jisté - může mít opravdu velký vliv. „Být v parasociálním vztahu s někým, koho vnímáme jako vzor, nás může motivovat k pozitivním změnám, pracovním postupům i zdravějšímu životnímu stylu,“ myslí si Julian Marx.  

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/wellbeing/relationships/parasocial-relationships






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:44
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:29
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:02
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat