Muži se doslova bojí nezávislých žen

Ničeho se nezalekne a ví, co chce. Vydělá dostatek peněz na to, aby si zajistila potřebný komfort. V práci stoupá výš a výš. Žena, která je v mnoha směrech ideálem, bývá pro muže spíše odstrašující hrozbou.

Soběstačná, silná a úspěšná žena do tradičních genderových stereotypů příliš nezapadá. Ačkoli se ve srovnání s minulostí hrany standardních rodinných norem samozřejmě obrousily, vidina nezávislé partnerky může ještě pořád v některých mužích vyvolávat nejistotu a zvláštní emoce. Ale proč vlastně? Co je na takové supermance „špatně“?

Není to pečovatelka

Jsou pánové, kteří nesnášejí být sami a potřebují mít po svém boku někoho, kdo jim bude neustále poskytovat emocionální i praktickou podporu. Někoho, kdo jim bude třikrát denně chystat teplé jídlo podle babiččiných receptů, připomínat užívání vitaminů, chystat oblečení, zajištovat chod domácnosti a řádně uklízet – ideálně pořád. Přesně tohle jsou věci, na které pracovně vytížená žena nemá čas ani kapacitu. A hlavně – stát se pečovatelkou dospělého a zcela zdravého člověka je pro ni něco zcela nepřirozeného.

Vydělává hodně peněz

Existuji i tací, pro něž je úspěšná partnerka, která vydělává stejně, nebo dokonce více než oni, konkurenčním ohrožením. Mají totiž pocit, že se tady odehrává souboj kariér a ambicí, což podkopává jejich nadřazenost a houpe s rovnováhou. Přicházejí obavy o ztrátu kontroly nebo dominance, čehož se ego doslova děsí. Rovné postavení znepokojuje především muže, kteří jsou zvyklí „mít navrch“ a často na to upozorňovat.

Místo dárků raději činy

Jak už bylo zmíněno, nezávislá žena rozhodně netouží být v roli služebnice, která většinu času tráví u sporáku nebo s mopem v ruce. Dokonalé partnerství je pro ni oboustranné se vším všudy, takže domácí práce vidí jako společnou odpovědnost i důkaz podpory. Drahé dárky pro ni nemají smysl, mnohem důležitější je partnerova náklonnost a vědomí, že se na něj může vždycky spolehnout.

Zdroj: www.medium.com/why-some-men-are-intimidated-by-independent-women-07481afc6e20






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:57
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:54
10 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:25
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat