Na trvalé lásce musíte pořádně zapracovat

V líbánkové fázi jako by vzduchem létaly jiskry a žaludek máte plný motýlů. Poznáváte jeden druhého a všechno se zdá být bezstarostné a šťastné. Udržte si tuhle jiskru i v následujících letech.

Ne nadarmo se tomu říká fáze líbánek. Je vzrušující a energická. Často si povídáte a máte pocit, že s touto osobou chcete být pořád. Vzruší vás, když uvidíte jeho jméno, které se objeví na vašem telefonu a vždy najdete způsob, jak na partnera navést hovor i s vašimi přáteli.

Postupem času se intenzivně silné pocity a zamilovanost přirozeně snižují. To, co jste kdysi považovali za rozkošnou výstřednost, vás teď přivádí k šílenství a možná zjistíte, že už tolik netoužíte trávit společně kvalitní čas nebo dělat hezké věci pro druhého tak, jak jste to možná dělali na začátku.

Fáze po líbánkách

Pokud se rozhodnete pokračovat ve zdravém vztahu, to, co přijde, může být stejně – ne-li ještě krásnější – než fáze líbánek. Jak se se svým partnerem poznáváte hlouběji, dozvíte se více o jeho výhodách a nevýhodách a můžete ocenit a vážit si svého partnera způsobem, který přesahuje povrchové úrovně líbánek.

Pokračujte v randění

To, že přecházíte od občasných schůzek k oddanému vztahu, neznamená, že proces seznamování musí skončit. Pokračujte v „randění“ a snažte se udržet vzrušení. Zkoušejte nové věci nebo dělejte ty, které vás oba baví, a mějte otevřenou mysl.

Ptejte se

I když jsme spolu strávili hodně času, stále je spousta věcí, které o našich partnerech možná nevíme nebo jim nerozumíme. Pokračujte v kladení otázek a učte se jeden o druhém.

Komunikujte otevřeně 

Otevřená komunikační linka pomůže udržet jiskru. Můžete mluvit o nových věcech, které vás zajímají, o zajímavých skutečnostech, které jste se ten den naučili, nebo jen každodenních myšlenkách a pocitech. Vypadá to docela normálně, ale hluboká připoutanost a spojení zůstávají živé díky síle komunikace.

Nepříjemná konverzace

Nevyhýbejte se nepříjemným a důležitým rozhovorům, například kdy se k sobě nastěhovat, zda se chcete vzít nebo jak naložit s financemi. Nechat tato témata probublávat pod povrchem může vyvolat nepříjemné napětí. Buďte upřímní ve svých touhách a pochopte touhy svého partnera. To vás vybaví k lepším rozhodnutím pro sebe navzájem a pro váš vztah.

Zmírněte konflikt

Hádky s partnerem jsou zcela normální. Ve skutečnosti jsou hádky znamením, že vám na sobě navzájem záleží a chcete, aby ten druhý viděl váš pohled. Ujistěte se však, že se do konfliktu zapojujete zdravým způsobem, a to tak, že se na problém budete dívat jako na „my versus problém“ místo „já versus ty“.

Upřednostňujte se navzájem

Pokračujte v upřednostňování vzájemných potřeb a přání. Váš partner by měl být často první v řadě, pokud jde o vaši náklonnost, čas a energii.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat