Udržte si energii nového vztahu i po líbánkové fázi

Existuje nějaký lepší pocit, než když jste právě čerstvě zamilovaní? Ty emoce, když se citové spojení neustále zintenzivňuje, upřímně řečeno nelze překonat. Jak ale tuto energii udržet co možná nejdéle?

Co vás nutí trávit veškerý čas se svou novou láskou? To je důvod, proč můžete mít pocit, že vám naskakuje husí kůže a srdce se může rozskočit, kdykoli je poblíž. Všechno je to o těch motýlech v břiše a konverzacích, které se táhnou do časných ranních hodin. Říká se tomu energie nového vztahu a obvykle popisuje intenzivní vzrušení, euforii a téměř elektrizující pocit, který zažíváme na začátku vztahu. Je také důležitou součástí vztahu, protože pomáhá podporovat hluboké pouto, které vytváří půdu pro trvalé spojení.

Jakkoli magicky a opojně tato nová vztahová energie působí, netrvá věčně. Jak vztah postupuje, tyto emoce postupně slábnou a nastupuje realita. To, že lesk vyprchal, neznamená, že je s vaším vztahem něco špatného. Není to jen normální – je to zcela očekávané!

Jak nás tyto pocity ovlivňují?

Nová vztahová energie je obvykle skvělá věc. Je to dobrý pocit a pomáhá nám navazovat uspokojivé vztahy. Když jste v této fázi vztahu, zažíváte zvýšené pocity štěstí, spokojenosti a pohody. Ten příval chemikálií, které vám pomohou se zamilovat, také zlepší vaši náladu, zvýší vaši energetickou hladinu a zlepší vaši celkovou pohodu.

Všechna tato dobrá energie může mít pozitivní dopad i na váš vztah. Páry, které zažívají hodně této energie, jsou často láskyplnější a komunikativnější. Tráví spolu také více času, což může pomoci posílit užší citové pouto a silný pocit vzájemného porozumění. Tato intenzivní touha poznat druhého vede také k silnějšímu pocitu empatie, zájmu a péče, což může pomoci položit pevný základ pro trvalý vztah.

Proto je důležité snažit se tu energii vyvážit zdravou dávkou realismu. Zkuste si zapamatovat, že silné emoce, které charakterizují tuto fázi vašeho vztahu, se časem zmírní. Co tedy můžete udělat pro udržení energie nového vztahu i poté, co tato blažená fáze dozraje v něco hlubšího a trvalejšího?

Dobrou zprávou je, že si nemusíte vybírat mezi vášní a stabilitou. Následující kroky vám pomohou udržet vztah svěží a vzrušující bez ohledu na to, jak dlouho jste spolu:

Přineste do svého vztahu něco nového

Váš vztah nemusí být zatuchlý nebo nudný – klíčem je stále společně hledat nové zážitky. Můžete zkoušet nové aktivity, plánovat schůzky s překvapením nebo gesta a také prozkoumávat nová místa. To také umožňuje párům vdechnout jejich vztahu hravost a zábavu, což může být důležitý aspekt vztahové energie.

Může to být skvělý způsob, jak vybudovat společné vzpomínky, pobavit se a pomoci vašemu spojení, aby bylo veselejší. Nové aktivity nemusejí být divoká dobrodružství. Někdy je to jen změna prostředí nebo přestávka ve vaší obvyklé rutině, jako je večeře na verandě nebo hledání nového pořadu, který byste mohli společně sledovat.

Hledejte společně kvalitní čas

Velká část této nové vztahové energie je o touze trávit čas spolu. Jak čas plyne, povinnosti a stresy života mohou někdy klást překážky. Přesto je důležité najít příležitosti ke spojení. Páry, které upřednostňují fyzickou a emocionální intimitu a záměrně vytvářejí spojení, zvyšují šance na udržení energie nového vztahu. Mezi způsoby, jak to udělat, patří pravidelné schůzky a čas na to, abyste spolu otevřeně a upřímně promluvili o svých potřebách a touhách.

Zůstaňte zvědaví a komunikujte

Komunikace je klíčem ke každému zdravému vztahu. Pamatujete si, jak jste si na začátku vašeho vztahu chtěli neustále povídat? Zůstat zaujatý, klást otázky a být ochotný naslouchat jeden druhému může pomoci podpořit stejný pocit energie i po letech.

Bez ohledu na to, jak dobře se znáte, každý se časem mění, takže se vždy můžete učit a sdílet nové věci. Existuje celá řada nástrojů, které vám mohou pomoci dozvědět se více o vašem partnerovi.

Zranitelnost může podporovat spojení, což také pomáhá znovu nastartovat novou vztahovou energii. Vztahové hry mohou být skvělým způsobem, jak podnítit hlubší konverzace.

Oceňujte svého partnera

Čas nás někdy může přimět brát maličkosti jako samozřejmost. Můžete si udržet novou vztahovou energii tím, že budete vědomě vyjadřovat vděčnost a uznání za věci, které na svém partnerovi milujete.

Pamatujte

Nová vztahová energie, která je charakteristickým znakem začátku vztahu, může být téměř návyková, ale je normální, že se tyto pocity časem změní ve zralejší, oddaný typ lásky. To neznamená, že si můžete udržet některé z těch čerstvých pocitů, i když jste spolu dlouho.

Pamatujte, že nejlepší vztahy jsou založeny na vzrušení a stabilitě. Přijměte tedy to nejlepší z obou světů a vybudujte si vztah založený na důvěře, který si zachová část energie nového vztahu.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Brokolicová omeleta

50min
(23 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

32 Příspěvků
Poslední příspěvek 2:13
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat