Vyvážit vztah a kariéru opravdu lze

Sladění práce a vztahu může být náročné, ale rozhodně ne nereálné. Úspěšně budovat můžete obojí! Chce to jen správnou strategii a trochu empatického porozumění.

Na jedné straně profesní růst a slibná kariéra, na druhé láska. Když se tyto dvě oblasti vašeho života začnou poněkud překrývat, může se zdát, že udržet mezi nimi rovnováhu je zkrátka nemožné. Jde to vůbec? Ale samozřejmě, že ano – a dokonce bez obětí a nervů!

Stanovení hranic jako zásadní krok

Pokud svůj pracovní a osobní čas jasně neoddělíte, konflikty mohou být na denním pořádku. Když přijdete domů, přepněte na „soukromý mód“ a věnujte se partnerovi, který si zaslouží vaši plnou pozornost. Nechte firemní starosti za sebou a soustřeďte se na kvalitní společně strávené chvíle. Tímto způsobem posílíte souznění a vytvoříte si příjemný a harmonický prostor pro obě životní sféry.

Jak se do lesa volá…

… tak se z lesa ozývá. Stejně jako se vy soustředíte na kariéru, dejte najevo zájem a pomoc i v profesních snahách partnera. Ocenění jeho úspěchů váš vztah jen upevní a hlavně ukáže, že vám záleží i na jeho osobním štěstí.

Dělejte rozhodnutí společně

Když přichází důležité rozhodnutí, zahrňte do procesu i svou drahou polovičku. Ve dvou se to vždycky lépe táhne a tady to má i svůj skrytý „vedlejší účinek“. Sdílené rozhodování o zásadních otázkách zajistí, že zůstanete na stejné lodi.

Kdo pověsí prádlo a vynese koš?

Práce je důležitá, ale samo se taky nenakoupí. Rozdělte si domácí povinnosti rovným dílem, což předejte frustracím, výčitkám a hádkám. Pokud se jeden z vás nachází v náročném a hektickém období, buďte připraveni upravit domácí povinnosti tak, aby vyhovovaly oběma stranám. Za ten harmonický klid to vážně stojí!

Mocná síla slov

Udržujte pravidelný kontakt a informujte se o tom, jak se partnerovi daří. Komunikace je základem každého zdravého vztahu, protože nedává žádný prostor nejistotě. Ať už prostřednictvím zpráv, telefonátů nebo osobních rozhovorů, mějte přehled o tom, co se děje.

Zdroj: www.marriage.com/advice/relationship/how-to-balance-work-and-relationship/






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:27
90 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:10
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:52
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat