Kamarádka v práci pomáhá k pracovní pohodě

I když svou práci milujete, nemůžete popřít, že s sebou přináší určité výzvy. Možná vám ta rutina připadá trochu všední, nebo možná máte opačný problém a zdá se, že věci neberou konce. Mluvit o práci s přítelem nebo partnerem je skvělé, ale nic se nevyrovná tomu, když máte pracovní nejku.

V pracovním prostředí jsme přirozeně spíše zdrženliví – a to je také v pořádku. Pracovní nejky jsou jedineční přátelé, kteří mohou vidět všechny naše aspekty – profesionální i osobní. Pracovní kámoši jsou ti, se kterými se můžete chovat hloupě, říkat, co si skutečně myslíte, a běžet za nimi pro podporu. Víte, že nejlepší přátelé z práce vaše tajemství udrží a budou tu, když si budete potřebovat popovídat (o kolegovi).

Výhody pracovního kámoše 

Pracovní kamarádi vás povzbudí, půjdou s vámi na oběd a pomohou vám zorientovat se v pracovním dramatu. Nejlepší na tom je, že dokážou i ty nejnáročnější dny proměnit v něco lehčího.

Prostě to vědí

Pracovní nejky se liší od našich běžných přátel, protože vidí, co celý den děláme, což vytváří další vrstvu porozumění. V práci trávíme tolik času a je dobrý pocit, že si můžeme popovídat s někým, kdo skutečně zná náš každodenní pracovní život, zná hlavní postavy a dokáže nám přímo poradit ohledně jakýchkoli problémů, se kterými se setkáte.

Nadchnou vás

Mít na pracovišti nejlepšího kamaráda je výhoda, když se hraje o propagační akce nebo speciální projekty. Tento kamarád zná vaše specifické dovednosti a talenty a může vás s opravdovostí a hrdostí doporučit. Budou také první, kdo oslaví vaše velké i malé úspěchy.

Snižují hladinu stresu

Přátelé jsou klíčem ke zvládání stresu. Pracovní kámoši jsou ještě o úroveň výš díky tomu, jak často je vídáte a jak moc rozumíte profesnímu životu toho druhého. 

Poskytnou skutečnou zpětnou vazbu

Mít nejlepšího přítele, se kterým si můžete popovídat, když jsou pracovní záležitosti extra napjaté – jako když nestíháte projekt, nebo když je váš šéf náročný – je neuvěřitelně přínosné. Protože chápou vaše pracoviště (a mají vaši důvěru), mohou vám poskytnout užitečnou zpětnou vazbu a jedinečný pohled na to, na čem skutečně záleží. 

Dělají práci zábavnější

Pracovní kamarádi přinášejí na pracoviště vtipy, jsou kamarády během pracovních akcí a s nadšením spolupracují na projektech. Proměňují všední úkoly v příležitosti pro zábavu, nabízejí morální podporu v těžkých časech a vytvářejí pozitivní atmosféru, která zvyšuje morálku a podporuje produktivitu.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

56 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:19
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat