Odrazte se po rozchodu ze dna

Nezáleží na tom, jestli vztah trvá deset dní nebo deset let, rozchody jsou jednou z nejtěžších věcí, se kterými se mohou dva lidé setkat. Konec vztahu může způsobit psychickou bolest a nespokojenost s vlastním životem. 

Když ztratíte partnera, ztratíte plánovanou budoucnost, kterou jste si představovali, ty malé vtipy, kterým rozumíte jen vy oba, intimitu, kterou jste si navzájem dovolili, a v mnoha případech ztrácíte dokonce nejlepšího přítele.

Pokud jste se právě s někým rozešli, je normální cítit se trochu ztraceně a osamoceně. Vaše další kroky mohou být nejisté a vyhlídka na život bez vaší drahé polovičky po vašem boku může být skličující.

Co dělat po rozchodu

Vztahy mohou být emocionální horská dráha. Je štěstí, když najdete člověka, jehož ideály odpovídají vašim hodnotám. Blaženost ze souznění, zoufalství při hádkách a úleva, když dojde k usmíření. Rozchody nejsou jiné. Nejistota, zda vaše rozhodnutí bylo správné, bolest ze ztráty partnera, žárlivost při pomyšlení na to, že s vaším partnerem je už někdo jiný, nebo dokonce úleva, že jste utekli ze špatné situace. 

Protože emoce mohou být po rozchodu nestálé, možná si nejste jisti, co dělat dál. Můžete být v pokušení zavolat svému partnerovi, abyste se mu omluvili, nebo ho smazat ze sociálních sítí. Všechno se může zdát tak zmatené. Abychom vám trochu pomohli, nabízíme možné kroky, které je dobré podniknout po rozchodu s partnerem.

Udržujte určitou vzdálenost

Pokud se po pečlivém zvážení vaše nitro, srdce a mysl rozhodnou rozejít se s partnerem, bude pravděpodobně nejlepší se svého rozhodnutí držet. V této fázi je nutné zůstat od svého ex stranou. Je pravda, že se to snadněji řekne, než udělá. Bolest způsobená rozchodem totiž k depresi stačí. Spíše, než dusit se v této agónii by snadnou nápravou bylo jednoduše spěchat do náruče svého bývalého partnera a rozhodnout se brát každý den tak, jak přijde. I když to může znít jako plán, realita je taková, že to může poskytnout pouze krátkodobý komfort a může to jen oddálit nevyhnutelný rozchod.

Upřímně si promluvte

Když vztah skončí, potřeba dalšího rozhovoru se může zdát irelevantní. Bývalí partneři však mohou při zachování úctyhodného odstupu hovořit o dalších krocích po rozchodu, aby přechod urovnali. Tyto rozhovory mohou pokrýt očekávání, pokud jde o setkání na veřejnosti, o tom, jak informovat přátele a rodinu, nebo dokonce plán, jak se vyhnout setkání na oblíbených místech. Pomohou projít jemnými detaily života po partnerovi a mohou pomoci usnadnit změnu.

Dopřejte si čas na truchlení

Když vztah dosáhne svého konce, dlužíte sami sobě zpracovat své pocity, jak chcete. Někdy to může znamenat pláč kamarádce do telefonu nebo dovolit, aby se slzy mísily s vaší zmrzlinou a příjemným jídlem. Opět platí, že rozchod může být vyčerpávající proces. Dobíjení a rozhodnutí zaměřit se na rozptýlení může být medvědí službou pro vaši duševní a emocionální pohodu.

Odhoďte všechny časové limity, které vám stanoví, jak dlouho byste měli makat a cítit se špatně kvůli konci vašeho vztahu. Místo toho si dovolte cítit ztrátu, a nakonec ji překonejte ve svém vlastním čase.

Upřednostňujte sebe

Na konci vašeho vztahu by jedna věc měla být na vrcholu vašeho seznamu: vy. Nyní je čas zaměřit se na péči o sebe a rozvoj. Dopřejte si dobrá jídla a relaxační bublinkové koupele. Vydejte se na výlet, na který jste se už dlouho chystali. Jste na prvním místě a rozchod je jedním z nejlepších okamžiků, kdy si tuto skutečnost přiznat a využít.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat