Nebojte se konverzace s neznámými lidmi

Jít na akci, kde nikoho neznáte, může být zdrcující a nepříjemný zážitek. Mnozí z nás se cítí trapně. A přitom zahájit konverzaci s neznámými lidmi je jednodušší, než si myslíte.

Všichni jsme v takové situaci už byli. Dostanete pozvání na akci, ze které jste nadšeni, jediný problém je, že musíte jít sami a pravděpodobně tam nikoho neznáte – a nesnášíte konverzace.

Ale v určitých situacích, jako jsou svatby, večírky a pracovní akce, je těžké se vyhnout rozhovoru s lidmi, které neznáte. A pro některé lidi je to nepříjemné. Tyto pocity jsou normální, přesto je lepší přijít na to, jak je překonat, abychom navázali spojení s ostatními a dobře se bavili. A je to jednodušší, než si myslíte!

Proč je to divné a co s tím dělat

Neustále si povídáme s rodinou a přáteli. A všichni jsme zvyklí na neformální interakce, když stojíme v dlouhé frontě u pokladny nebo mluvíme se svým kadeřníkem. Proč je tedy mluvení na akci s lidmi, které neznáte, tak odlišné?

Když vejdete do místnosti plné cizích lidí, můžete zažít různé fyzické vjemy, které mohou být hluboce znepokojivé. Tyto pocity jsou zcela normální a jsou přirozenou reakcí vašeho těla na strach tváří v tvář vnímané hrozbě. Pokud je člověku nepříjemné začít konverzaci, může se cítit nervózní, vystresovaný, nejistý, úzkostný a vystrašený. To se může projevit fyzickými příznaky, jako je červenání, pocení, třes, svalové napětí, zrychlený srdeční tep, nevolnost, bolesti hlavy, svalové napětí a potíže s mluvením.

I když nemusí být možné úplně odstranit negativní pocity, které zažíváte, pokud jde o konverzace, existují strategie, které vám to usnadní.

Vysvětlete situaci

Víte, že jsi nervózní. A víte, že pravděpodobně nejste sami? Proč to nevyužít jako způsob, jak prolomit ledy? Snažte se otevřeně mluvit o své úzkosti. Když v sobě uvolníme něco negativního, ztratí to část své síly. Udělejte si legraci z toho, jak trapní ve skutečnosti jste, a budete se divit, kolik lidí si s vámi skutečně bude rozumět! Uslyšíte povzdech úlevy od davu, který jste nečekali.

Pomozte hostiteli

Nabídka pomoci na večírku zařídí hned několik věcí. Zaměstnáte se, a přitom se přirozenou cestou můžete jemně se vmísit mezi ostatní hosty, a dokonce vám může za to, že jste tak obětaví, získat body.

Stačí říct Ahoj!

Na konci dne, bez ohledu na to, jak nervózní můžete být, téměř každý je otevřený tomu, aby se do konverzace zapojil nový člověk. Pokud uvidíte, jak spolu dva lidé upřímně hovoří, nechte je raději být. Ale pokud je to skupina 3 nebo 4, že si nikdo nebude myslet, že je divné, když k nim půjdete a představíte se. Zkuste říct něco jako "Ahoj! Já jsem .., neznám tu moc lidí, můžu se k vám přidat?" Je pravděpodobné, že vás přivítají do konverzace s nadšením.

Stanovte si realistické cíle

Nechoďte dovnitř s očekáváním, že to bude party vašeho života. Ale pokud se jedná o pracovní událost, možná navážete kontakt alespoň se dvěma lidmi. Pokud se jedná o narozeninovou oslavu, můžete si dát za cíl sdílet alespoň jeden zábavný příběh o čestném hostovi. A možná je vaším cílem najít si tam nějakého přítele.

Myslete na začátek konverzace

Součástí vašeho strachu z události může být to, že nevíte, jak začít konverzaci. Přemýšlejte o několika tématech, která vás zajímají nebo ve kterých se vyznáte. Zvažte způsoby, jak můžete náhodně zahájit konverzaci nebo začlenit tyto myšlenky do diskuse. Pokud si nevíte rady, přečtěte si několik novinových (nebo bulvárních) zpráv, které vám mohou pomoci.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnu se můžete těšit na příval energie a nadšení. Vaše odhodlání a cílevědomost vám pomohou dosáhnout pokroků v různých oblastech života. Dávejte si však pozor na svou tendenci být impulzivní; občas je lepší troc... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat