Po třech letech většinou přichází konec líbánek

Blíží se vaše tříleté výročí a vy jste si nemohla přát lepšího partnera. Je milý, loajální, spolehlivý a komunikativní. Jistě, tu a tam se objeví hádky, ale to je normální. Navíc pokud jste přežili obávané dva roky (tj. nejčastější období, kdy se páry rozcházejí), pak je vám souzeno být spolu navždy. Nebo ne? 

Bohužel není překonání dvouletého milníku jedinou zkouškou vztahu, kterou musíte projít, než se dostane přes kritickou hranici sedmi let. Vztah prochází mnoha vzestupy a pády. Po třech společných letech „fáze líbánek“ vyprchala a začíná skutečný život. Najednou se hádáte kvůli všemu a nemůžete se dostat na stejnou vlnu. Některé páry sílí a jsou stabilnější, zatímco jiné stagnují kvůli poklesu vášně nebo životním problémům.

Tři roky jako významný okamžik

Tři roky jsou pro páry klíčovým milníkem, protože počáteční vášeň a intenzivní touhy, které je kdysi svedly dohromady, se usadily v pohodlnou a stabilní lásku. Je to také čas, kdy partneři začínají myslet na budoucnost. Mít intimitu a spojení s partnerem je důležité. Ale vztah nemůže přežít jen z lásky. Aby vztah fungoval, musejí se oba partneři dohodnout na životním stylu.

Co tedy tříleté období udělá se vztahem? Zdůrazňuje trhliny mezi vámi a vaším partnerem – staré konflikty, které se nikdy nevyřešily, různé pohledy, nejistota ohledně budoucnosti, neúspěšná komunikace atd. Některé páry se odrazí tím, že do vztahu investují – zintenzivňují komunikaci, tráví spolu více času, nebo navštíví terapeuta. Jiní si uvědomují, že je jim lépe odděleně než spolu. Tříletý vztahový problém vám (a vašemu partnerovi) skutečně ukazuje, zda jste vy dva kompatibilní pro dlouhodobý závazek, ať už jde o manželství nebo partnerství.

Jak lze vrátit vztah do starých kolejí?

Komunikujte

Komunikace je zásadní nejen pro zvládnutí výzev po tříletém období. Pravidelná komunikace může zlepšit váš vztah, ale je také skvělým způsobem, jak zjistit, zda ve vztahu vlastně chcete pokračovat.

Investujte do kvalitního času

Nikdo není stejný jako na začátku vztahu. Je tedy důležité investovat do kvalitního času, protože individuálně rostete a objevujete nové zájmy, hodnoty a koníčky. Více kvalitního času může také pomoci vztahu získat intimitu a blízkost, kterou ztratil během fáze líbánek.

Konflikty řešte co nejrychleji

Nevyřešený konflikt plodí zášť, která může zničit vztah. Nejlepší je řešit konflikty hned, jak přijde, místo toho, abyste ho nechali nevyřešený. Místo hádek se zaměřte na pochopení každého člověka a jeho bodů. V případě přetrvávajících nebo složitých problémů zvažte vyhledání pomoci od terapeuta nebo poradce, který může poskytnout užitečné nástroje a strategie, které párům pomohou zvládnout tuto fázi efektivněji.

Mějte na paměti

Nakonec se vztahy mění, jak lidé rostou. Komunikace, řešení konfliktů a kvalitní čas mohou partnerům pomoci vyhnout se tříleté krizi. Pokud se však zdá, že zásady páru jsou neslučitelné, možná je čas přiznat si, že vztah nelze zachránit.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat