Odrazující úvodní zprávy v seznamovacích aplikacích

Emotikon lilku se na seznamkách neposílá. Nikdy! Jsou však i další neoblíbené zprávy, kvůli nimž se adresát odpovědi pravděpodobně nedočká.

První dojem dvakrát neuděláš a platí to i na seznamovacích aplikacích. Věřte, nebo ne, existuje spousta způsobů, jak můžete tento jedinečný moment totálně pohřbít, i když se skrýváte za virtuální anonymitou.

Místo romantiky katastrofa

„První dojmy jsou tu klíčové. Neuvěřitelné množství lidí si je zbytečně kazí naprosto příšernou úvodní zprávou, která jiskru uhasí dřív, než se vůbec rozhoří,“ potvrzuje Marco van der Woude, což je nizozemský zakladatel jisté zahraniční seznamovací aplikace, která na toto téma provedla hodně rozsáhlou studii (1). Pozdrav ve znění „ahoj, pošli svoje fotky“ považovala za nejhorší start konverzace celá polovina z dvoutisícovky oslovených. Další nejtrestuhodnější prohřešek byl dle většiny emotikon lilku, neboť se tento nevinný obrázek zeleniny všeobecně považuje za digitální znázornění mužského penisu. A tudy cesta fakt nevede.

Hlavně žádný náznak erotiky!

Sexuálně sugestivní zprávy jsou zkrátka extrémně odpudivé a dost tím zavání i třetí nežádoucí premiérové oslovení typu „jsi tak sexy, dej mi na sebe číslo“. Větev si pod sebou dle zmíněného výzkumu podřeže i ten, kdo objektu svého zájmu vyšle otřepanou frázi jako „nebolelo tě, když jsi spadl(a) z nebe“? Za krajně nemístné se vnímá i dotaz, jestli má na seznamce založený profil také sestra nebo kamarádka. Nesluší se ani vybízení k představám, jak budou vypadat společné děti či řešení toho, proč jste vlastně single. To je vskutku nešťastný způsob prvotního „oťukávání“.

Pozor také na objem

Kromě samotného obsahu je důležité i množství zpráv. Tři čtvrtiny respondentů z výzkumu se netajily tím, že když jim něco vypisuje až příliš, okamžitě o něj ztratí zájem, protože je to nepříjemné a vyčerpávající. Jak už to bývá, méně je více. Jsou-li úvodní konverzační věty originální a padnou takříkajíc na úrodnou půdu, 90 procent jedinců ve věku 18 až 27 let preferuje osobní schůzku v kavárně, knihkupectví či na jiném veřejném místě (2). Koneckonců, je to bezpečné a člověk nikdy neví, co se z nápadníka nakonec vyklube.

Zdroje: (1) www.uk.style.yahoo.com/30-most-cringe-one-liners-102242377.html?guccounter=1, (2) www.nypost.com/2024/07/17/lifestyle/death-to-dating-apps-gen-z-prefers-meeting-matches-at-funerals-and-other-odd-hot-spots/






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:22
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:29
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat