Rozvod je příležitostí začít prosperovat

Opouštíte dlouholetého partnera a možná i vlastní domov, což je pořádně těžká zkouška. Ale hlavu vzhůru! Kde něco končí, tam také něco začíná. Může to být osobní růst i naplnění tajných snů!

Rozvod patří k největším životním zlomům, které mohou člověka potkat. Celý proces přináší nejen emocionální výzvy, ale i spoustu praktických problémů, s nimiž je nutné se nějak popasovat, a to mnohdy ze dne na den. Přestože je rozpad vztahu hodně obtížný, bolestivý a ve všech směrech náročný, může také představovat příležitost k něčemu novému. A možná mnohem lepšímu…

Blýská se na dobré časy

Rozvodem dnes končí zhruba každé čtvrté manželství (1). Když zazvoní zvonec a pohádky je konec, obvykle je těžké najít jakékoli pozitivum. Ale ono tam je. „Odluka umožňuje lidem začít znovu, upřednostnit vlastní potřeby i zájmy a získat dobrý přehled o vlastnostech budoucího partnera,“ myslí si australská advokátka rodinného práva Cassandra Kalpaxis (2). Tak jistě, že teď na lásku nemáte ani pomyšlení, protože citová rána se nejprve musí zahojit, ale časem, kdo ví? A zde jsou tipy, jak otevřít novou kapitolu celkové prosperity.

Obnova sociálních sítí

„Během manželství můžete zapomenout na své přátele. Teď je čas obnovit stará přátelství a navázat další. Nebojte se vyjít ven a poznat nové lidi. Abyste se seznámili, musíte být připraveni se aktivně zapojit,“ doporučuje jmenovaná právnička.

Najděte svou vášeň

Možná to tak nevidíte, ale tenhle karambol vám dal něco, co jste dlouho neměli. „Vyzkoušejte koníčky, které jste vždycky chtěli, ale nikdy na ně neměli čas,“ radí Cassandra Kalpaxis. Takový tenis, kurz zumby či keramiky, to by mohlo být to pravé. Přijdete na jiné myšlenky a investujete do svého rozvoje, což vás může inspirovat v další životní cestě.

Oslavujte své vylepšené já

Konečně můžete experimentovat se svým oblékáním, účesem, šperky, manikúrou i celkovým stylem. Přesně o tom to je! Jak podotýká uvedená odbornice, přinese vám to novou energii, motivaci i odhodlání. Bojíte se, co na to ostatní? Nezájem. „Neexistuje univerzální recept na to, jak zvládnout rozvod. Vykašlete se na očekávání okolí a soustřeďte se na sebe. Sami víte nejlépe, co je pro vás nejlepší,“ dodává Cassandra Kalpaxis.

Zdroje: (1) www.psychologytoday.com/intl/blog/heart-the-matter/201704/do-half-all-marriages-really-end-in-divorce, (2) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/relationships/thrive-after-divorce






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat