Varovné signály ve vztahu nezametejte pod koberec

Láska je slepá? Raději ne. U následujících varovných signálů byste měli mít oči pořádně otevřené.

Začátek vztahu je jako sen: trávíte spolu každou volnou minutu, jen zřídka se nedržíte za ruce a vaše hormony dosahují vrcholu. Váš partner nedělá nic špatně, a dokonce i otravné skvrny od zubní pasty ve dřezu nebo neumyté nádobí, které po sobě nechal, jsou roztomilé. Za náš špatný úsudek mohou známé růžové brýle.

Abychom vás trochu vrátili na zem a předešli nepříjemnému překvapení, ukážeme vám pět varovných signálů, které by mohly znamenat, že je načase sundat si konečně růžové brýle.

Gaslighting

Možná jste už o gaslightingu slyšeli. Termín popisuje někoho, kdo nejenže nerozumí vašim reakcím a emocím, ale také vás za ně obviňuje a prohlašuje je za iracionální. I když je tato osoba zjevně zodpovědná za to, že se tak cítíte, je to pro ni naprosto absurdní. Nenechte nikoho, aby vám říkal, že jste „blázni“ nebo že přeháníte, protože vaše pocity mají váhu.

Nepřijímá NE v posteli

Pokud věříte filmům a seriálům, museli byste spolu ve vztazích neustále skákat do postele. Ve skutečnosti to však vypadá jinak, protože každý z nás má jinou potřebu. To může vést k pár hádkám, zvláště v době, kdy počáteční hormony trochu opadly. Není však důvod k obviňování nebo neúctě. Pokud je ale váš partner naštvaný a dělá vám zle, protože vám se zrovna „nechce“, měli byste minimálně zpozornět. Druhý – a milovaný partner především – by měl respektovat vše rozhodnutí a hranice. 

Neuznává vaše úspěchy

Všichni máme rádi uznání, ať už si to chceme přiznat nebo ne. Do láskyplného a zdravého vztahu rozhodně nepatří lakomost – sdílené štěstí je dvakrát takové. Přát štěstí a úspěch někomu druhému, jako by to byl váš vlastní úspěch, stojí hodně. Pokud však máte pocit, že váš partner vždy nenápadně nebo přímo podkopává vaše úspěchy a nikdy z vás nemůže být skutečně šťastný, je na čase podívat se blíže na jeho/její charakter.

Stále více se vzdalujete svým přátelům

Jasně, zvlášť na začátku vztahu bez sebe nechceme být. Někdy se to však děje méně z vaší vlastní vůle a více z vůle vašeho partnera. Chce vás jenom pro sebe a možná dokonce začne osočovat některé z vašich přátel. Toto je manipulace ve své nejčistší podobě a měli byste ji okamžitě zastavit. Zpočátku si toho možná ani nevšimnete, a proto je to tak nebezpečné.

Vaše tělo na vašeho přítele reaguje negativně

Svírá se vám žaludek, když váš partner vstoupí do místnosti? Cítíte se vystresovaní, když na svém telefonu vidíte zprávu od něj? Už nějak nemůžete cítit jeho tělesný pach? Pak zřejmě přišel čas na rozchod a vaše tělo už možná ví něco, co vy zatím jen tušíte. Když je váš přítel poblíž, může reagovat stresem, což je rozhodně důvodem k obavám. Naslouchejte svému tělu a přijďte na kloub varovným signálům, aniž byste je zlehčovali, protože vaše tělo koneckonců nejlépe ví, co potřebuje.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat