Kvůli seznamovacím aplikacím vyhoří osm z deseti lidí

Hledání lásky je náročná disciplína. Ale že by kvůli tomu člověk emočně úplně vyhořel? Ve světě seznamovacích aplikací prý běžný jev. Nepoužíváte je taky?

Dobrého údajně nepálí, ale pořádné horko občas bývá skoro všem. O takzvaném syndromu vyhoření se většinou hovoří v souvislosti s prací, přičemž popisuje emocionální, duševní a fyzickou vyčerpanost, a to v důsledku dlouhodobého stresu a nadbytku povinností. Jen tak pro zajímavost, podle aktuálních statistik (1) ho na sobě cítí celá čtvrtina zaměstnanců a většina uznává, že to zhoršuje jejich duševní zdraví. Naprosto vyhořet se ale dá i z jiného důvodu.

Kde je má spřízněná duše?

Průzkum (2) mezi tisícovkou Američanů, kteří za poslední rok minimálně jednou použili seznamovací aplikaci, prokázal, že 80 procent žen a 74 procent mužů zažívá při on-line hledání lásky totální emoční vyhoření. Průměrný uživatel tráví procházením nabídek a odepisováním na zprávy přibližně 51 minut denně, což je necelých šest hodin týdně. Časová náročnost tady však není tím nejhorším. Dost totiž vyčerpává i vymýšlení nejlepších strategií.

S poctivostí nejdál (ne)dojdeš

Každý pátý oslovený se doznal k tomu, že lže o svém věku, výšce, zaměstnání, příjmech, zálibách, dosavadní historii randění nebo dokonce o současném vztahu. Podle Rufuse Tonyho Spanna, amerického certifikovaného sexuálního terapeuta a člena poradního výboru pro zdraví Forbes, jsou lidé trpící seznamovacím syndromem vyhoření unavení z neustálého setkávání s někým novým, neúspěšných pokusů a kamufláží, které jim mají zvýšit atraktivitu (3). Časem jsou tím vším natolik znechucení, že veškerou naději na úspěšné nalezení vhodného partnera zcela ztratí. Zlaté pravidlo?

Všeho s mírou!

„Stejně jako u mnoha věcí je i při používání seznamovacích aplikací důležité zachovat rozumnou míru. Pokud vás tyto platformy odvádějí od běžných životních aktivit, nebo pokud se nemůžete přestat zabývat myšlenkami na jejich používání, může to být známka problému,“ varuje americká forenzní neuropsycholožka Judy Ho. Anebo jiná možnost – jestli se ve vodách virtuálního randění začínáte poněkud topit, dejte si digitální detox. Třeba pak svou pravou lásku někde potkáte osobně.

Zdroje: (1) www.runn.io/blog/burnout-statistics, (2) www.singlesreports.com/reports/emotional-fatigue-or-burnout-in-online-dating/#methodology, (3) www.nypost.com/2024/06/21/lifestyle/eight-in-ten-americans-burnt-out-with-dating-apps-research/






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat