Vztah mezi dvěma extroverty může fungovat

S přátelskými a otevřenými osobnostmi a zálibou ve společenských situacích by se mohlo zdát, že z extrovertů by byli dokonalí partneři. Pokud jste extrovert, je pravděpodobné, že přirozeně pochopíte, co váš extrovertní partner od vztahu chce a potřebuje. V takových vztazích ale mohou nastat i komplikace.

Extroverti se dobíjejí tím, že tráví čas s ostatními lidmi. Je to také vlastnost ovlivněná lidmi kolem vás, jak jste vyrůstali, a zkušenostmi, které jste prožili; možná jste se naučili, že extroverze vám prospívá ve škole nebo v sociálních situacích s vrstevníky, takže jste se přizpůsobili tomu. Takže pokud jste extrovert a jste ve vztahu s někým, kdo je také extrovert, můžete mít podobné sociální rysy a potřeby – například cítit se nejpohodlněji, když jste s jinými lidmi.

Výhody vztahu dvou extrovertů

Extrovert ve vztahu s jiným extrovertem má určité výhody. V první řadě se nemusíte starat o vyvážení extrémně rozdílných potřeb. Je pravděpodobné, že pokud jste oba extroverti, vaše sociální potřeby budou podobné – to znamená, že je menší šance, že budete muset svého partnera přesvědčit, aby se účastnil nějaké společenské akce, nebo se obávat, že se jeho sociální baterie vyčerpá rychleji než vaše.

Toto porozumění také usnadňuje kompromisy. Namísto toho, abyste museli vyjednávat o tom, kolik hodin strávíte na večírku nebo jak často chodíte ven a potkáváte přátele, podobné preference vás a vašeho partnera znamenají, že pravděpodobně bude méně hádek a neshod ohledně toho, kolik času oba trávíte socializací.

Možné problémy

Stejně jako každý vztah, i partnerství mezi extroverty mohou mít svá úskalí. Pokud jste oba extroverti, možná nevíte nebo necítíte potřebu sladit společenský čas s časem o samotě. Bez ohledu na to, jak moc milujete lidi, každý potřebuje nějaké pauzy –  a to platí zejména při snaze udržet si romantický vztah. Můžete také považovat sociální náboj svého partnera za samozřejmost. To, že jste oba extrovertní, neznamená, že vaše potřeby a preference budou vždy úplně stejné.

Problémem se navíc může stát osobní prostor. Možná to předpokládáte že nepotřebuje mnoho osobního prostoru a rád s vámi bude trávit čas, kdy budete chtít. To, že si obecně oba užíváte společnosti ostatních, neznamená, že osobní prostor není důležitý. Trávit spolu 24 hodin denně 7 dní v týdnu může způsobit problémy v jakémkoli vztahu, ať už je extrovertní nebo ne.

Komunikace je také důležitým faktorem ve vztahu, který lze přehlédnout. Pokud s partnerem sdílíte extrovertní rysy, můžete zapomenout, že musíte s partnerem komunikovat o jeho potřebách nebo že může mít jiný styl komunikace než vy.

Další souvisí s pozorností. Oba partneři nemusí mít pocit, že se jim dostává dostatečné pozornosti, což je něco, co extroverti obvykle hledají. Je také pravděpodobnější, že mají potíže s nasloucháním druhému, udržují své emoce na uzdě a nevědí, jak trávit čas odpočinkem, což je vše potřebné pro zdravé vztahy.

Aby vztah fungoval

Dva extroverti mohou tvořit skvělý pár. Sdílejí lásku a pohodlí se společenskými situacemi, které jim mohou udělat dobrou zábavu. To, že se nebudete muset obávat výrazného ohrožení jejich společenského času – jak byste mohli u introvertnějšího partnera – může vést k pevnému vztahu založenému na vzájemném porozumění.

Jako extrovert s extrovertním partnerem však může být snadné upadnout do určitých pastí, například předpokládat, že přání a potřeby vaší drahé polovičky jsou úplně stejné jako vaše. Ale prostřednictvím otevřené komunikace je budování silného extrovertního vztahu možné a dokonce snadné.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat