Zajímat by vás měly jen některé chyby

Ano, naše chyby z nás dělají, kým jsme. Ale jen některých je potřeba opravdu hluboce litovat.

Chyby jsou prostě tak krásně vryté do vaší paměti! Jakmile jste udělali bolestivou chybu, dostali jste doživotní lekci. Ale opravdu je nutné, aby pro ponaučení dělal každý stejné chyby? Jak dobré by bylo poslechnout druhé a některých chyb se vyvarovat? Některé nás posunou vpřed, ale některé jsou zbytečné a budete jich možná litovat.

Nemusíte fungovat vždy na sto procent

Z nějakého důvodu si myslíme, že musíme něčeho dosáhnout a vždy fungovat, abychom za něco stáli. Ale to je takový nesmysl! Nesloužíme jasně definovanému účelu – a pokud ho splníme, dostane náš život smysl. Ne, není to tak jednoduché. Život není závod a přímá cesta není nejlepší! 

Smysl dáváme životu skrze vztahy, zkušenosti a skrze úspěchy – ale i chyby a neúspěchy. A smysl má i to, že se dokážeme bavit a užívat si sluníčka. Pokud si dovolíme být slabí, založíme svoji hodnotu na něčem jiném než na výkonu – a budeme mnohem šťastnější.

Neinvestujte svou energii do nesprávných lidí

Občas se snažíme zalíbit se lidem, kteří nás nemilují, nedoceňují a nerespektují tak, jak bychom chtěli. Čím více se ale ohýbáme a usilovně se snažíme pro ostatní, tím méně ocenění se nám dostává.

Ale to nejhorší na tom je, že jak chceme potěšit všechny kolem sebe, zanedbáváme lidi, kteří nás milují takové, jací jsme. Kdo by nikdy nechtěl, abychom se kvůli nim změnili.

Nepodceňujte své pocity

Naše pocity jsou důležitou součástí naší osobnosti – koneckonců nikdo jiný necítí přesně to, co cítíme my. Navíc jsou to nejlepší ukazatele všech dob! Bohužel jen málo z nás svým pocitům věří a řídí se jimi. Hledáme ve všem logiku a co nejobjektivnější vysvětlení. Jenže to je úplná hloupost! Je velmi vyčerpávající potlačit pocity a promyslet každou maličkost. Život prostě není logický, respektive naše mentální schopnosti prostě nestačí k pochopení všeho!

Je to právě naše subjektivita, která nás dělá tak jedinečnými a nenahraditelnými – tak proč chtít být objektivní? Pokud budete city ignorovat, dříve nebo později se vám to vymstí! Začněte si všímat svých pocitů a řídit se jimi a samozřejmě je řešit, když jste na pochybách!

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat