Budoucnost vztahu ovlivňuje první polibek

První polibek nelze podceňovat. Právě on vám může potvrdit správný výběr partnera, uspíšit zamilovanost a postavit základy dlouhodobého harmonického spojení.

Polibky mají kouzelnou moc. Zapojí se při nich 34 různých svalů, spálí dvě až tři kalorie, zvýší produkci šťastných hormonů a posílí imunitu (1). Také zachraňují životy a jsou magnetem na peníze!

Ráno je ideální načasování

V 80. letech minulého století němečtí vědci vypustili do světa informaci (2), že muži, kteří před odchodem do práce políbí svou manželku, zpravidla žijí déle, mají méně dopravních nehod a dostávají vyšší plat. Tvrzení je to poněkud úsměvné, ale co když na něm vážně něco bude? I nedávná psychologická studie (2) poukazuje na skutečnost, že láskyplná pusa hodně věcí ovlivňuje. Od té vůbec první, kterou si partneři dají, se prý odvíjí celá budoucnost vztahu.

Už to mám vymyšlené!

Scénář tohoto kouzelného okamžiku si v mysli přehráváme dávno před tím, než k němu dojde. Premiérový dotek rtů při západu slunce, v kině po zhasnutí světel nebo uprostřed průtrže mračen, jako to dělají ve filmech? Přemítáme, kde to bude nejlepší, aby to dokonale vystihlo romantickou atmosféru a podtrhlo tuhle neopakovatelnou chvíli. Právě idealizovaná představa a tužebné očekávání může podle odborníků uspíšit proces zamilování.

Ano, ty jsi ten pravý!

Experti se rovněž domnívají, že první spontánní políbení umožní nasát tělesný pach partnera, na jehož základě začne chemie okamžitě pracovat. Lidé, kteří mají víru v lásku „na první polibek“, častěji přehlížejí nedostatky protějšku. Jeho zbožňování pak logicky vede ke vztahové spokojenosti a oddanost zase staví ty nejpevnější základy dlouhodobého svazku, píše se v závěrech zmíněného průzkumu. Není to fascinující? Pusa trvá sotva pár vteřin, ale dokáže napsat příběh několika příštích let.

Zdroje: (1)www.medicinenet.com/why_is_kissing_important/article.htm, (2)www.timesofindia.indiatimes.com/life-style/relationships/love-sex/husbands-who-kiss-their-wives-regularly-live-longer-than-those-who-dont-says-study/photostory/75248220.cms?picid=75248290






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat