Atraktivita muže roste s množstvím žen lovkyň

No někdy jsme my ženy docela předvídatelné. Jedna studie ukazuje, proč na nás muž působí najednou atraktivněji. A pozor – s tím, co vidíme to nemá NIC společného.

Představte si opravdu pohledného muže. A co by musel udělat, aby se vám líbil ještě víc? Pročísnout si rukou vlasy? Sundat si triko? Usmát se? Podívat se vám zpříma do očí? Asi by stačilo málo…

Jak atraktivní je Franta odvedle?

Ale co když vezmeme nějakého naprosto průměrného muže? No překvapivě ani ten nemusí udělat mnoho. Někdo to totiž udělá za něj. Totiž my ženy.

Vážně! To není hloupost! Vědci z univerzit St. Andrews, Durham a Exeter totiž zjistili, že žena začne vidět muže během vteřiny naprosto v jiném světle, pokud bude mít pocit, že o něj usilují i jiné ženy. 

A k tomu provedli experiment. Nejdříve ukázali 49 ženským účastnicím fotky různých mužů a k tomu ještě detailní fotografie jejich rukou a obličeje. Účastnice pak měly ohodnotit atraktivitu daných mužů. Následně jim bylo sděleno, jak každého muže v průměru hodnotil zbytek uchazeček. Krátce nato byly ženám fotografie předloženy znovu s otázkou, jak vypadají a jak sexy muži jsou. A najednou ti muži, kteří dostali průměrně vyšší hodnocení, byli považování za mnohem atraktivnější, a to o celých 13 procent!

Když je dobrý pro ni, pro mě bude taky

Podle vedoucí výzkumu Dr. Kate Cross je to z toho důvodu, že ženy zkrátka kopírují preference jiných žen. Je to podobné jako ve světě zvířat – sameček, který je dobrý pro oplodnění i pro jiné samičky, bude dobrý nakonec pro všechny samičky ve smečce.

A jestli máte pocit, že je to nesmysl, tak vězte, že už dříve s touto tezí přišla univerzita v Oklahomě. Její vědci ve své studii zjistili, že 90 procent nezadaných žen mělo zájem spíše o muže, o kterém si myslely, že už nějaký vztah má. Zatímco jen 59 procent by s ním flirtovalo, pokud by byl svobodný.

No možná něco na tom snubním prstýnku bude, že?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)

Toast s gorgonzolou

10min
(35 hlasů)

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat