Oslavte letošní svátek zamilovaných doma a pozvěte svou lásku na speciální valentýnské menu podle receptů z vyhlášené gurmánské restaurace Pálffy Palác Club.
Tvoří jej grilované kalamáry na trhaných salátových listech, grilovaná kambala na zelenině s peruánskou Quinoa a omáčkou Beurre Blanc a na závěr jahodové Mille-feuille podávané s ovocným Coulis.
Originální delikatesy připravené výhradně ze surovin té nejvyšší kvality servírují hostům v Pálffy Palác Clubu každý den, pouze na Valentýna však v obzvláště vzrušujících kombinacích!
Nezapomeňte na léty prověřené tvrzení, že „láska prochází žaludkem“ a pojďte spolu s námi ochutnat...
Grilovaná kambala na zelenině s peruánskou lušteninou Quinoa a omáčkou Beurre Blanc
Suroviny:
* 4 filety kambaly
* olivový olej
* máslo
* sůl
* bílý pepř
* quinoa
* cuketa
* lilek
* paprika
* citronová šťáva
* petrželová nať
* šalotka
* rukola
* bílé víno
* rybí vývar
Postup:
1. Každý rybí filet rozkrojte a na porci připravte 1 menší a 1 větší kousek. Filátka osolte, opepřete a zprudka opečte na kůži na olivovém oleji. Poté přelijte máslem a dejte do trouby (180 °C) dotáhnout na 1-3 minuty.
2. Ve vroucí vodě uvařte quinou do měkka. Quinoa představuje výbornou alternativu k rýži či kuskusu.
3. Zeleninu nakrájejte na drobné kostičkya orestujte na olivovém oleji. Přidejte sůl, pepř, rukolu a quinou.
Dochuťte citronovou šťávou a na jemno nakrájenou petrželkou.
Omáčka:
Na jemno nakrájenou šalotku poduste na másle, zalijte vínem a vývarem a nechte svářet. Poté sceďte a vyšlehejte s máslem. Dochuťte solí, pepřem.
Grilované kalamáry na trhaných salátových listech
Suroviny:
* 1/2-3/4 kg kalamár
* 3 stroužky česneku
* olivový olej na pečení
* olivový olej
* sůl
* pepř černý mletý
* petrželka
Na omáčku:
* 50 ml olivového oleje
* špetku čerstvě nasekané petrželky
* 3 stroužky česneku
Postup:
1. Kalamáry důkladně omyjte studenou vodou a kuchyňskou papírovou utěrkou osušte.
2. Osolte je, okořeňte čerstvě namletým pepřem a zakapejte olejem.
3. Připravte gril nebo grilovací pánev. Roztopte ho na středně vysoký žár. Přichystané kalamáry grilujte zhruba minutu z každé strany.
4. Odložte je do misky a nechte asi 3 minuty odležet.
5. Poté slijte šťávu a povrch kalamárů znovu potřete olejem. Posypejte je sekanou petrželkou a česnekem. Dejte je na gril ještě jednou a pečte až do konce.
Jahodové Mille-Feuille z krému Mascarpone
Suroviny:
* 0,5kg mascarpone
* 12 větších jahod
* cukr moučka dle potřeby
* 1x A4 listového těsta
* 0,5kg lesního ovoce
* snítka máty
* mletá skořice
Postup:
1. Mascarpone vyšlehejte s moučkovým cukrem.
2. Listové těsto vyválejte, nakrájejte na stejně velké trojúhelníky, položte na pečící papír a zatižte.
3. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C dokud není těsto upečené. Upečené trojúhelníky posypejte směsí skořice a moučkového cukru. Na talíř nastříkejte trochu krému, na který položte trojúhelník těsta, opět stříkněte krém, obložte krájenými jahodami a přidejte další oplatku. Celý postup opakujte a zakončete oplatkou ozdobenou snítkou máty.
Pokud si na delikátní menu pro zamilované netroufáte sami doma, můžete se svou drahou polovičkou vyrazit do barokního Pálffy Palác Clubu na Malé Straně, kde je pro vás připraveno výtečné valentýnské menu, vytvořené výhradně pro tuto příležitost. A pokud to nestihnete dnes, valentýnské menu vám naservírují až do 17. února.
Sledujte nás na sociálních sítích: