Láska prochází žaludkem: Připravte si delikátní 3chodové menu pro zamilované

Oslavte letošní svátek zamilovaných doma a pozvěte svou lásku na speciální valentýnské menu podle receptů z vyhlášené gurmánské restaurace Pálffy Palác Club.

Tvoří jej grilované kalamáry na trhaných salátových listech, grilovaná kambala na zelenině s peruánskou Quinoa a omáčkou Beurre Blanc a na závěr jahodové Mille-feuille podávané s ovocným Coulis.

Originální delikatesy připravené výhradně ze surovin té nejvyšší kvality servírují hostům v Pálffy Palác Clubu každý den, pouze na Valentýna však v obzvláště vzrušujících  kombinacích!

Nezapomeňte na léty prověřené tvrzení, že „láska prochází žaludkem“ a pojďte spolu s námi ochutnat...

Grilovaná kambala na zelenině s peruánskou lušteninou Quinoa a omáčkou Beurre Blanc

Suroviny:
* 4 filety kambaly
* olivový olej
* máslo
* sůl
* bílý pepř
* quinoa
* cuketa
* lilek
* paprika
* citronová šťáva
* petrželová nať
* šalotka
* rukola
* bílé víno
* rybí vývar

Postup:
1.   Každý rybí filet rozkrojte a na porci připravte 1 menší a 1 větší kousek. Filátka osolte, opepřete a zprudka opečte na kůži na olivovém oleji. Poté přelijte máslem a dejte do trouby (180 °C) dotáhnout na 1-3 minuty.
2.   Ve vroucí vodě uvařte quinou do měkka. Quinoa představuje výbornou alternativu k rýži či kuskusu.
3.   Zeleninu nakrájejte na drobné kostičkya orestujte na olivovém oleji. Přidejte sůl, pepř, rukolu a quinou.
Dochuťte citronovou šťávou a na jemno nakrájenou petrželkou.

Omáčka:
Na jemno nakrájenou šalotku poduste na másle, zalijte vínem a vývarem a nechte svářet. Poté sceďte a vyšlehejte s máslem. Dochuťte solí, pepřem.

Grilované kalamáry na trhaných salátových listech

Suroviny:
* 1/2-3/4 kg kalamár
* 3 stroužky česneku
* olivový olej na pečení
* olivový olej
* sůl
* pepř černý mletý
* petrželka
Na omáčku:
* 50 ml olivového oleje
* špetku čerstvě nasekané petrželky
* 3 stroužky česneku

Postup:
1.   Kalamáry důkladně omyjte studenou vodou a kuchyňskou papírovou utěrkou osušte.
2.   Osolte je, okořeňte čerstvě namletým pepřem a zakapejte olejem.
3.  
Připravte gril nebo grilovací pánev. Roztopte ho na středně vysoký žár. Přichystané kalamáry grilujte zhruba minutu z každé strany.
4.  
Odložte je do misky a nechte asi 3 minuty odležet.
5.  
Poté slijte šťávu a povrch kalamárů znovu potřete olejem. Posypejte je sekanou petrželkou a česnekem. Dejte je na gril ještě jednou a pečte až do konce.

Jahodové Mille-Feuille z krému Mascarpone

Suroviny:
* 0,5kg mascarpone
* 12 větších jahod
* cukr moučka dle potřeby
* 1x A4 listového těsta
* 0,5kg lesního ovoce
* snítka máty
* mletá skořice

Postup:
1.   Mascarpone vyšlehejte s moučkovým cukrem.
2.   Listové těsto vyválejte, nakrájejte na stejně velké trojúhelníky, položte na pečící papír a zatižte.
3.   Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C dokud není těsto upečené. Upečené trojúhelníky posypejte směsí skořice a moučkového cukru. Na talíř nastříkejte trochu krému, na který položte trojúhelník těsta, opět stříkněte krém, obložte krájenými jahodami a přidejte další oplatku. Celý postup opakujte a zakončete oplatkou ozdobenou snítkou máty.

Pokud si na delikátní menu pro zamilované netroufáte sami doma, můžete se svou drahou polovičkou vyrazit do barokního Pálffy Palác Clubu na Malé Straně, kde je pro vás připraveno výtečné valentýnské menu, vytvořené výhradně pro tuto příležitost. A pokud to nestihnete dnes, valentýnské menu vám naservírují až do 17. února.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro vás, Berany, přináší zajímavé možnosti a nové perspektivy. Energie okolního světa vás bude motivovat k tomu, abyste se pustili do nových projektů a vyburcovali se ze zajetých kolejí. Vaše přirozená odvaha a rozhodnost vá... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:42
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:16
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat