Proč bude vaše druhé manželství lepší než to první

20.08.2017 | Vztahy

Přemýšlíte, zda do toho „praštit“ podruhé? Pak vám v rozhodování třeba trochu pomůžeme. Tím, že vám řekneme, proč bude vaše druhé manželství lepší než to první.

Už máte praxi

Však se říká – těžko na cvičišti, lehko na bojišti. A pokud se na své předchozí manželství podíváte jako na ono cvičiště, je jasné, že do druhého vztahu si berete pěkných pár zkušeností. A ty se vždycky hodí. Už budete zkrátka v mnoha situacích moudřejší.

Už se lépe znáte

Tedy ne s partnerem, ale lépe znáte sebe sama. Víte, jak budete reagovat ve vypjatých situacích (a můžete se připravit, případně své reakce korigovat), co vás zraní, co vás posílí… Sama o sobě jste se hodně dozvěděla během rozvodu – a paradoxně jste i díky tomu mnohem silnější. To je do nového vztahu dobrá výbava.

Budete se víc snažit

Nikdo nechce zažít bolest z rozvodu. A rozhodně ji nikdo nechce prožít dvakrát! A tak se budete mnohem více snažit vztah udržet. Nebudete to ani dělat vědomě, ale vaše hlava vám zkrátka nedovolí povolit a odpískat další manželství (pokud to tedy nebude bezpodmínečně nutné – a i tak budete velmi opatrní a váhaví).

Budete vděčnější

Vaše předchozí zkušenost vám ukázala, jak vzácný je harmonický a fungující vztah. A tak budete schopní to, že se v takovém vztahu nacházíte, opravdu ocenit. A vážit si ho. I to učiní vaše nové manželství silnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat