Jako první jsem zvolila k upečení směs na Slunečnicový chléb. Příprava těsta je po přidání vody jednoduchá. Těsto je trochu tužší, neboť má vyšší podíl žitné mouky, semínek je přidáno přiměřeně. Těsto pěkně a bez problémů vykyne. Chléb jsem pekla v plynové troubě na udanou teplotu. Před pečením jsem povrch potřela vodou a do trouby jsem přidala hrnek s vodou. Po cca 50 minutách jsem chléb, který ve formě pěkně "povyskočil" vyndala z trouby a povrch opět potřela vodou. Nechala jsem chléb ve formě mírně vychladnout, pak vyklopila, přikryla utěrkou a nechala úplně vychladnout. Chléb jsem rozkrájela nožem na chléb se zoubky. Díky obsahu žitné mouky je trochu tužší, ale chuťově velmi dobrý, možná by mohl být trochu slanější. Je sytý.
Návod na přípravu je na zadní straně obalu uveden malým písmem ve světle zelené barvě a je špatně čitelný. Možná by mohl být papírový pytlík se směsí ještě umístěn v kartonovém obalu pro snažší manipulaci a uskladnění.