Křupavý chleba, co se rozplývá na jazyku. Anebo křehká bagetka, která voní až za roh. A co teprve takový měkoučký rohlík, jenž přímo volá po másle! Čerstvé pečivo je vždycky vynikající, bez ohledu na příležitost. Ale jak tu čerstvost zachovat? To je mnohdy oříšek.
Konec plýtvání jednou provždy
Někdo se pečivo snaží udržet v dobrém a použitelném stavu tím, že ho dá do chlebníku. Jiný zkouší lednici či mrazák. Někteří ho jednoduše nechají v igelitovém sáčku nebo zabalí do utěrky. Výsledek je však vždycky stejný. Už druhý den pečivo ztrácí na kvalitě, okorává a „gumovatí“.O třetím snad ani nemluvě! Den čtvrtý si ho dají skutečně jen ti nejodvážnější. Právě proto pečivo tvoří významnou část domácího potravinového odpadu i zbytečných rodinných investic. Doba je ale zlá, tak řekněme stop plýtvání! Parádní řešení přináší funkční pytlíky na pečivo, které jsou českým užitným vzorem firmy Wrap Up z Beskyd a šijí je šikovné švadlenky i chráněné dílny na Moravě.
Nová éra funkčního skladování
Funkční pytlík Wrapáček nemá jednu vrstvu, ale rovnou dvě. Uvnitř je pak všitá speciální textilie s nánosováním speciálně atestovaná pro styk s pečivem. Látka se chová jako membrána, propouští tedy vzduch, takže se skladovaný obsah nezapařuje jako v plastovém sáčku. Zároveň zpomaluje vysychání, proto pečivo vydrží déle čerstvé, lahodné, křupavé a k nakousnutí. Přesně těmito vlastnostmi se funkční Wrapáček liší od běžných bavlněných nebo lněných obalů, ve kterých pečivo sice také „dýchá“, avšak rychle okorává a tvrdne.
Kompromis, který šetří prostor, peníze i vaše nervy
Pytlík Wrapáček je tedy kompromisem mezi utěrkou a igelitovým sáčkem. A v kuchyni už pro něj nepotřebujete žádnou chlebovku ani prostor navíc. Je totiž úžasně skladný a naopak se stane hezkým doplňkem. Vnější pytlík je bavlněný a můžete si ho sami vybrat z mnoha vzorů, a to od tradičních puntíků, přes levandulové a cibulákové kvítí, až po moderní geometrické vzory nebo čistě režnou bavlnu. Ale Wrapáček nemusí zůstat jenom doma! Můžete ho spolu s pečivem vzít i na terasu ke grilování, na chalupu, nebo s vámi pojede na dovolenou, kde si na kvalitním českém chlebu pochutnáte několik dnů, v horku u moře i za deště pod stanem. Vyrazit s ním samozřejmě můžete i na nákupy, v pekařství si do něho koupíte pečivo bez plastového sáčku a budete úplně bezobalově eko, in a trendy.
Snadná údržba bez starosti
Další plus, které nadchne? Wrapáčci jsou na údržbu jednodušší než běžné pytlíky. Vnitřní textilie je hladká, dá se lehce vytřepat od drobků, utřít od mouky čistým hadříkem nebo ubrouskem a není důvod k praní. Pokud se zašpiní bavlněná část, můžou se prát v pračce bez aviváže, ale stačí i přemáchnout v ruce. Na rozdíl od voskovaných ubrousků nelepí a vydrží opravdu dlouho krásné a plně funkční. Jediná zásada? Pečivo se do Wrapáčků nesmí balit teplé, ale až po úplném vychladnutí. Co na Wrapáčky řeknou naše redakorky? Deset z nich je otestuje na vlastních potravinových zásobách a brzy se podělí o názory. Buďte i vy trendy, buďte Wrap!
Další informace naleznete na internetových stránkách www.wrapup.cz/wrap-up/.