Gril je prodlouženou rukou každého kuchaře. Z průzkumu společnosti Tesco vyplývá, že pravidelně griluje 81 % Čechů, kteří nejčastěji rozpálí gril jednou za 14 dní. Několikrát týdně pak griluje 5 % Čechů. Je to vlastně něco jako národní sport, zábava i společenská událost. Během grilování se dá dělat spoustu báječných věcí, třeba jako klábosit s přáteli a rodinou, nebo popíjet chutné nápoje. Severin se postará o zbytek.
Už žádné tahání plynových lahví a pytlů dřevěného uhlí!
Aby grilování bylo opravdovou zábavou, musí být bez starostí. U elektrických grilů Severin stačí jen stisknout tlačítko a začít okamžitě grilovat. Revoluční technologie elektrických grilů řady SEVO nejenže tradiční plynové a uhelné grily plně nahradí, ale nabízí mnoho jedinečných předností. Krom jiného, rychlost, vysoký výkon až 500 °C, přesné nastavitelná teplota, snadné čištění a provoz téměř bez dýmu. To umožňuje grilování i na balkonech, terasách a malých zahradách bez obtěžování sousedů, a dokonce i v interiéru.
Co našinci milují ze všeho nejvíc?
Dle různých anket ke šťavnatým steakům a dalším laskominám neodmyslitelně patří hlavně pivo. Když k tomu navíc nechybí ten správný pomocník, který ulehčuje spoustu práce, stává se příprava jídla o to zábavnější, což vědí hlavně hrdí majitelé grilu Severin SEVO PG 8107 GTS.
Super vlastnosti, které neomrzí
Za pomoci přesně nastavitelného termostatu se zobrazením teploty na displeji je ovládání grilu hračka a i vy si díky němu připravíte všemožné dobroty dle svých představ. Navíc díky připojitelným termosondám, která jsou součástí balení, ihned víte, kdy a jak je maso hotové i uvnitř, nejen na povrchu. Stojanový gril se dodává spolu s robustním podstavcem s kolečky pro snadnou manipulaci. Pro menší prostory je ideální stolní varianta Severin SEVO PG 8106 GT, jenž uvítají i ti, kdo doma mají místa podstatně méně. Další dobrou zprávou je, že funkčně jsou oba modely stejné.
Žhavější než plyn a rychlejší než uhlí!
Máte-li rádi šťavnaté steaky, pak oceníte výjimečnou funkci BoostZone pro přípravu steaku na profesionální úrovni při 500°C. Krom toho je ale gril díky poklopu vhodný i pro pomalé pečení při přesně nastavených nízkých teplotách od 80 °C - například u vepřových nebo grilovaných žeber. Při zavřeném poklopu pak lze nastavit teplotu do 320 °C, takže v něm pohodlně upečete také tolik oblíbenou pizzu, a to i tehdy, když vás překvapí neohlášená návštěva. Rozpálení grilu je extra rychlé díky startu z 0 °C na 500 °C za 10 minut. Dvojité topné těleso pro maximální výkon zkrátka potěší každého, stejně jako izolovaný povrch přístroje, který snižuje riziko popálení a v neposlední řadě vodní nádrž, která pojme přebytečný tuk a zabrání jeho spálení a tvorbě obtěžujícího kouře.
Tip na účinné čistění roštu
Samozřejmostí je dělený nerezový grilovací rošt, speciálně vyvinutá reflektorová vana pro optimální distribuci tepla a snadná údržba. Jelikož gril lze snadno a téměř celý rozebrat, ušetříte spoustu času i námahy. Ostatně, víte, jak co nejrychleji odstranit připečené zbytky jídla? Rošt, tedy nejčastěji namáhanou část grilu, položte na noviny a nastříkejte na něj čisticí prostředek, ideálně ten na trouby. Rošt do novin zabalte a takto nechte působit přes noc. Ráno jen stačí opláchnout vodou a případné tvrdohlavé nečistoty odloupnout drátěným kartáčkem (není součástí výrobku). Gril je tak ihned připravený pro další použití. Dobrou chuť!
Maloobchodní cena:
stolní gril Severin SEVO PG 8106 GT 12999,-
stojanový gril Severin SEVO PG 8107 GTS 15999,-
Více info na www.severin.com