Vyhrajte 5x balíček se třemi bezlepkovými produkty z řady Vitacelia od Penamu
Zasoutěžte si s námi o 5 balíčků produktů z řady Vitacelia, ve kterých si smlsnete na chlebíku Celio, makovém závinu a borůvkových koláčích. Všechny jsou skvělé a bezlepkové! Současně probíhá redakční testování! Budou se názory redaktorek shodovat s Vašimi zkušenostmi? Podělte se s námi o recenzi! V soutěži přejeme hodně štěstí! 😊
Ach, ten lepek
Při tzv. sekundární intoleranci pšeničného lepku se ukazuje, že obsah této bílkoviny ve stravě dosáhl pro některé strávníky množství, které obtížněji snášejí – méně tolerují. Tento překročený individuální limit se u nich může nepříznivě projevit např. tím, že je zejména pšeničné pečivo začne nadýmat. Kdokoliv totiž potřebuje rychle doplnit energii, má po ruce obvykle pšeničné pečivo s lepkem, který může hůře snášet, pokud jde o trávení. Pokud však přejde na bezlepkové pečivo, a sníží tak obsah pšeničného lepku ve svém jídelníčku, tyto příznaky obvykle vymizí.
Pozor, někteří jedinci nesnášejí pšeničný lepek proto, že jsou na něj alergičtí a trpí potravinovou alergií, tzv. celiakií. Tu je třeba vyšetřit u lékaře a potom se podrobit přísné bezlepkové dietě. Naopak pro většinu lidí je lepek neškodný, velice dobře ho tolerují a snášejí. Je tedy bez významu, aby jej ze stravy vylučovali. Podobně je to s ořechy – jsou sice potenciálním alergenem, ale ti, kterým nedělají žádné problémy, by je vyloučili z jídelníčku úplně zbytečně a přišli by tak o cenné vitamíny a minerální látky.
Co tedy jíst?
Žádoucího obsahu lepku ve stravě, který lidem se sekundární intolerancí vůbec neuškodí, lze dosáhnout například tím, že bílé pšeničné pečivo omezí nebo ho v jídelníčku nahradí např. bezlepkovým pečivem (Chlebík CELIO) nebo vyšší konzumací bezlepkových potravin, jako jsou pohanka, jáhly, luštěniny včetně sóji a cizrny, dále brambory, rýže, kukuřice, aj. Penam s řadou Vitacelia přináší do bezlepkového světa jedinečnost, chuť a radost pro lidi, kteří mají pocit, že jsou ochuzeni o možnost si dát krajíc chutného chleba nebo koláče. Navíc, propracovaný a nadčasový design má velkou šanci posunout kategorii bezlepkového pečiva o level výše.
Chlebík Celio
Jsem porcovaný chléb se lněnými a slunečnicovými semínky. To je skvělý základ na snídaně, svačiny nebo obložený chlebík na cesty.
Cena: 54.90, - Kč
Makový závin
Makový závin a šálek kakaa nebo ranní kávy – to je pohádková nedělní snídaně. Jsem z kynutého těsta, zavinutý ručně a mám až 40% makové náplně.
Cena: 76.90, - Kč
Borůvkové koláče
Slunečné letní dny občas chybí i mně. Ale právě proto si je společně připomeneme! Zahryzni se do mě a ocitneš se v začarovaném borůvkovém lese.
Cena: 44.90, - Kč
Správnou odpověď na soutěžní otázku i další informace o přípravku najdete ZDE.
Zapojte se do soutěže a vyhrajte jeden z pěti balíčků s bezlepkovými produkty z řady Vitacelia od Penamu.
Vyhrává každá 10., 30., 70., 110., a 180. odpověď.
Pravidla soutěže najdete zde
Probíhá vyhodnocení soutěže
Soutěž již byla ukončena