Vyhrajte 3x sadu Bzeneckých octů
Léto je tady a s ním i doba zeleninových či ovocných salátů, grilování, ale také třeba zavařování. Zkrátka a dobře málokdy člověk sahá po octech tak často jako právě v létě. Soutěžte s námi o celou sadu Bzeneckých octů, ve které najdete různé druhy vhodné k zavařování, dochucování jídel, speciály na saláty i nasládlejší krémovou polevu ke zdobení.
O co soutěžíme
Lihový ocet
Nezbytný pomocník, jehož pozice v kuchyni je téměř neotřesitelná. 8% ocet najde nejlepší uplatnění při zavařování a nakládání. Okurkový nálev se bez něj neobejde stejně jako konzervace dalších produktů ze zahrady či farmářských trhů. Některé tradiční octy, jako třeba Bzenecký ocet, obsahují i další látky jako například estragon či karamel, které vůni i chuť vašich domácích nálevů výrazně ovlivní. Ocet však vybírejte obezřetně, přečtěte si několik tipů v užitečném rádci a s chutí se pusťte do svého zavařovacího či nakládacího letního rituálu.
Jablečný ocet
Recepty na pokrmy ze studené kuchyně mají svá specifika. Čerstvé a křupavé ingredience v různých zeleninových salátech potřebují většinou chuťově zvýraznit. Pro tento úkol je nejvhodnější jablečný ocet. Jeho výraznější, ostrá chuť dodá zálivkám patřičný šmrnc a například ke grilovanému masu tak získáte vynikající přílohu. A i v grilovací kuchyňské disciplíně si jablečný ocet najde své místo. Použijte ho na marinády při nakládání masa, především toho vepřového. Odvděčí se vám křehkými sousty a jemnou chutí. Co by to bylo za grilování bez palety různých dresinků? S jablečným octem bude jejich příprava rychlá a efekt dokonalý.
Speciál na saláty s chutí bylinek
Příprava salátů už nemůže být jednodušší. Se speciálním salátovým octem s chutí bylinek můžete v kuchyni doslova čarovat. Přitom kouzlo správného dochucení salátů spočívá ve směsi lihového a vinného octa v kombinaci s vyváženou chutí vybraných bylinek. Zapomeňte na nevydařené experimenty, salátový ocet pouze smíchejte s kvalitním olivovým olejem a špetkou cukru a jedinečnou zálivku můžete ihned servírovat vašim hostům.
Bílý a červený vinný ocet
Oba druhy vinného octa se uplatní především ve studené kuchyni. Receptům z ryb, mořských plodů či středomořské kuchyni bude slušet ocet z bílého vína. Naopak ten z vína červeného je určen spíše do zálivek, omáček nebo domácích majonéz. Inspiraci pro výběr správného druhu najdete v konkrétních tipech.
Balsamico ocet z Modeny a Balsamico crema
Výborně se totiž hodí k finálnímu dochucování pokrmů přímo na talíři. A to díky jemnější lehce nasládlejší chuti než najdete u jiných octů. Můžete jím zakápnout připravené čerstvé ovoce, ozvláštní dezerty a zmrzlinu, nebo jej zkombinujte s různými druhy sýrů. Balzamikový ocet najdete ve dvou podobách. Originál Balsamico ocet z Modeny dochutí pravé italské rizoto, tradiční italské caprese, zajímavě změní chuť čerstvých jahod, které můžete podávat s čerstvým sýrem. A s octem Balsamico crema s jemnou sladkokyselou chutí v podobě husté krémové polevy finálně dozdobíte dezerty, zmrzliny, nebo také sýry.
Více informací a nápovědu k soutěžní otázce najdete na bzeneckyocet.cz
Zapojte se do soutěže a vyhrajte balíček obsahující 7 Bzeneckých octů!
Soutěž probíhá od 8. do 20. července 2019
Vyhrává 9., 599. a 999. správná odpověď.
Pravidla soutěže najdete zde
Probíhá vyhodnocení soutěže
Soutěž již byla ukončena