Sexuální touhu si lze udržet navždy

Někdy se v dlouhodobých vztazích ztrácí touha. I když se tak moc milujete. Ale nebojte se. Můžete s tím něco udělat. Zde je pět tipů, jak zajistit, abyste o sebe s partnerem neztratili zájem.

Na začátku vztahu od sebe jen stěží dáte ruce pryč – chtíč a vášeň charakterizují každodenní život ve vztahu. Ale zejména v dlouhodobých vztazích se tyto věci mohou po nějaké době vytratit. Výzkumníci tento fenomén nazývají „paradoxem intimity a potěšení“. S rostoucí známostí se magická sexuální přitažlivost zmenšuje.

Ale to není důvod k obavám: pro svůj sexuální život můžete udělat hodně. Nemusí tedy docházet k obávané ztrátě rozkoše. Máme pro vás pár tipů.

Oslovte jeden druhého

Čím více má někdo pocit, že se o něj partner zajímá, tím větší a stabilnější je jeho touha po druhém člověku. Každý, kdo sdílí radosti a strasti a podílí se na životě toho druhého, pokládá důležitý základ. Nejen pro běžný každodenní vztahový život, ale především pro ten sexuální.

Sex je víc než jen akt

Máme tendenci myslet na sex jako na samotný akt pohlavního styku. Přesto je to mnohem víc. Každý, kdo to poznal, dělá v zásadě všechno správně. Takže pokud si všimnete, že vaše vzájemná touha se snížila, měli byste udělat následující:

Týden nebude žádný tradiční pohlavní styk, ano, čtete správně. Místo toho se znovu objevíte sexuálně zcela novým způsobem – ale bez klasického aktu! Tělo nabízí tolik erotogenních zón, které si často ani neuvědomíte, když pomyslíte jen na penetraci a koitus. Unikněte tlaku orgasmu a udělejte svůj sex jiný, smyslnější a vědomější.

Samozřejmě můžete po týdnu dotáhnout vše až „do konce“, ale toto znovuobjevení jiných způsobů potěšení je neuvěřitelně důležité a obohatí váš sexuální život. Protože od té doby mezi vámi bude mnohem víc než jen sex. Nejen samotný akt, ale i drobné doteky v každodenním životě, které jsou sexuálně nabité a jsou příslibem dalšího.

Buďte zajímaví a zvědaví

Pozor na přílišnou blízkost. To může znít ve vztahu paradoxně, ale nakonec je „paradox intimity a potěšení“ stejně nesmyslný. Už jen tím, že se více sblížíte, touha klesá. Ale zjevně objevování něčeho nového a neznámého je pro nás nesmírně atraktivní.

A pokud nebudete svému partnerovi neustále psát o svých pocitech, ale naopak si věci necháte pro sebe nebo počkáte, až se partner zeptá, budete i nadále zajímaví. Zní to hloupě, ale bohužel to tak funguje. Udržet si vzájemnou zvědavost je důležité pro váš sexuální život. Každý pár by měl mít i věci, které spolu nesdílí. To je důležité, abychom se navzájem překvapovali a inspirovali – i po letech.

Sex + komunikace = zlato

U sexu je to přesně naopak: není zlato mlčet, ale mluvit. Samozřejmě můžete byste občas měli mít sex, aniž byste o něm příliš přemýšleli. Ale ne vždy.

Aby touha po sobě zůstala živá, měli byste také hodně mluvit o sexu, o touhách a fantaziích. Proč byste měli s partnerem tolik mluvit o své práci, záchodových prkýnkách a nákupních seznamech a tak málo o příjemných věcech, jako je sex?

Udělejte ze sexu koníčka

Chuť k jídlu přichází, když jíte. Pokud nikdy nemáte sex, protože nikdy není správný čas, neměli byste být překvapeni, když se váš sexuální život stane tak vzrušujícím jako suchý toast nebo usne úplně. Prostě musíte mít sex a vnímat to jako společnou zábavu. Jako koníček.

Jak už bylo řečeno – sex není vždy o penetraci a orgasmu. Děje se toho mnohem víc. To udržuje jiskru ve vašem vztahu a zajišťuje, že se oba budete cítit chtěni a milováni.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat