Aby vás sex v menopauze stále bavil 

Menopauza pro mnohé znamená konec jakéhokoli sexuálního života. A spousta mužů a žen se toho bojí. Ale je to skutečně pravda?

V menopauze klesá hladina estrogenu a s ní i chuť na sex. Toho se alespoň mnoho žen bojí. Naštěstí je to jen fáma. 
Ve věku 40, 50, 60 nebo 70 let jsou ženy stále uprostřed života a užívají si společné chvíle v ložnici. Možná více než kdy jindy, protože konečně mají dostatek zkušeností, aby věděly, co se jim líbí, a řekly to. A nepříjemná otázka nechtěného těhotenství už naštěstí s menopauzou také ve vzduchu nevisí.

Sexualita ve stáří

Přesto má menopauza na ženskou sexualitu určitý vliv. Nízké hladiny estrogenu způsobují, že vagína je sušší. To při sexu bolí a na potěšení nepřidává. Nejčastějším zabijákem rozkoše je však žena samotná.

Mnoho žen se nechá menopauzou příliš vystresovat. Cítí se staré a už nežádoucí. Často trpí vedlejšími účinky menopauzy jako jsou návaly horka, změny nálad nebo neklid. To nejsou zrovna věci, které si dobrovolně vezmete do postele.

Máme pro vás pár tipů, které vám pomohou zapomenout na příznaky menopauzy a dát vašemu milostnému životu nový dech.

Neusněte na vavřínech!

Nedovolte, aby od vašeho posledního postelového dobrodružství uběhl dlouhý čas. Udělejte si čas jeden na druhého. Naplánujte si romantické večery, nalaďte se, oblečte se pro partnera. Pak přirozeně přichází chuť na sex.

Vyzrajte nad fyzickou stránkou

Vaginální suchost? To už dnes není překážkou. Existují estrogenové krémy a čípky, které pomáhají a zvlhčují sliznici pochvy. Další dobrý trik: použijte lubrikant. To se hodí nejen pro sexuální hrátky, ale pomáhá i v případě, že pochva sama dostatečně nezvlhne.

Přijměte sami sebe!

Ano, procházíte menopauzou a vaše prsa nebo hýždě už nejsou tak pevné jako před pár lety. Možná vážíte trochu víc. Nevadí! Váš partner se také změnil. Smiřte se se svým vzhledem a relaxujte. Kila vašeho partnera rozhodně trápit nebudou.

Využijte zkušenosti

Znáte své tělo i tělo svého partnera uvnitř i navenek. Přesně víte, jak se navzájem dostat do nálady, co máte oba rádi. Zamyslete se nad tím, jak je společný čas úžasný, zaručeně ve vás probudí touhu.

Vyzkoušejte nové věci

Možná se časem vloudila určitá rutina. Zkuste s tím bojovat něčím novým. To neznamená, že musíte projít Kámasútrou. Zkuste ale jiné polohy nebo přesuňte sex z postele na pohovku. I noc v hotelu dokáže zázraky.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 42 roku 2024 přináší pro Berany zajímavé výzvy a příležitosti. Vaše energie a nadšení budou na vrcholu, což vám pomůže dosáhnout osobních i pracovních cílů.V práci můžete očekávat nové projekty nebo nab&iacut... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat