Kvalita sexuálního života odráží kvalitu vašeho vztahu

Vztah bez dobrého sexu funguje jen těžko. Když to v posteli jde dobře, může to podpořit manželství. A naopak, manželskému sexuálnímu životu prospívá, když jsou mezi sebou manželé zadobře. Souhlasili byste s tím?

Vztahy a sex patří k sobě. Dá se dokonce říci, že spokojenost v sexuálním vztahu seismograficky odráží manželství. Jinými slovy: Tam, kde páry spolu dobře komunikují a tato úroveň je pro oba příjemná, budou mít oba obvykle dobrý sex. Mezi výjimky však patří fyzické a zdravotní poruchy, které mohou ovlivnit sexuální život nebo zkušenosti se zneužíváním.

Povzbuzujte se navzájem k masturbaci

Sex se přitom zdá být citlivým tématem i v dobrých manželstvích. Častým problémem je, že on chce sex častěji než ona, nebo naopak. Vrchol libida v životním cyklu muže je kolem dvaceti let a u žen až kolem čtyřicítky. Pak se velmi pomalu vrací zpět.

To je určitě typická situace pro mnoho párů. I zde platí, že ti dva by si o tom měli otevřeně promluvit. Pokud si chcete navzájem dávat láskyplné dárky, můžete si sexuální setkání uspořádat i jinak. Existuje spousta kreativních možností: můžete se navzájem povzbuzovat k masturbaci nebo se můžete vzájemně uspokojit a dovést jeden druhého k orgasmu.

Různě atraktivní

Po deseti nebo dvaceti letech manželství znáte vzájemné preference a je vám spolu dobře. To je jistě výhoda, ale rutina může být také nuda. Láska a chtíč se po desetiletích projevují jinak než na začátku. Cit pro fyzickou přitažlivost se může zmenšit. Místo nich se sexuálně přitažlivé stávají jiné vlastnosti partnera: známost a vřelost, schopnost užívat si, smyslnost, čas na hru, rozmazlování... Už to pro ni nemusí být o jeho atletické postavě nebo pevném zadku. Tvar jejích prsou už pro něj nehraje velkou roli, ale možná ho vzrušuje, když vidí její plynulé pohyby na kole, nebo způsob, jak tancuje...

Někdy během této doby „chuť k jídlu přichází, až když jíte“: pěkný sexuální večer může být koncipován jako malá oslava. Příjemná hudba, sklenka vína, tělové mléko, vonná svíčka a příjemné světlo – nic z toho není jako „fast food“ a očekávání a vzrušení může narůstat.

Nepotlačujte sex

Když nic nepomáhá, některé páry udělají za sexem tlustou čáru. Přepracování, syndrom vyhoření, ale i nevysvětlená témata a rozptýlení mohou narušit křivku sexuálního vzrušení a ovlivnit například mužskou erekci.

Ne každý může svobodně mluvit o sexuálních tématech. Někdy také proto, že zvláště v dobrých manželstvích chce jeden chránit toho druhého nebo přijímá to, co je dáno. To vše ale dříve nebo později může ovlivnit kvalitu vztahu. To by ale páry neměly ignorovat a téma sexu by neměly podceňovat. Nyní je čas překonat práh hanby a vyhledat kvalifikovanou pomoc.

Existují páry, které spolu nemají sex, ale říkají, že jsou spolu šťastné, možná ještě šťastnější, protože oblast sexuality byla vždy spojována s konflikty.

Samotná tělesnost nestačí

Kromě tradičních manželství a manželství založených na partnerství existuje manželství jako útočiště, ale také „vášnivé manželství“. Sexuální touha z obou stran hraje velmi důležitou roli. To s sebou samozřejmě nese i rizika. Pokud je tmelem, který je drží pohromadě, pouze sexuální touha mezi nimi dvěma, může se to stát nebezpečím pro vztah, například pokud alespoň jeden z nich – z jakéhokoli důvodu a na jak dlouho – nechce nebo nemůže mít sex.

Zvláštní je přitažlivé

Pokud se neustále snažíme objevovat zvláštní ve známém vztah zůstává více vzrušující. V každodenním shonu si procesy změn a vývoje často ani nevšimneme. Je důležité zůstat ve vzájemném rozhovoru – zvláště v určitých fázích života, kdy je společný čas omezený, protože rodinná situace nebo zaměstnání vyžaduje hodně našeho času.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro vás a vaše blízké založený na otevřené komunikaci a emocích. Pokud máte v plánu promluvit si o něčem důležitém se svým partnerem nebo rodinou, nyní je ta správná doba. Berani, kteří jsou nezadaní, mohou oček... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat