Milujeme se i bez sexu

Sexualita je součástí milostného vztahu mezi dospělými partnery, protože mezi nimi vytváří pouto. Pokud máte stále méně sexu a trpí tím alespoň jeden z partnerů, pocit sounáležitosti se rychleji rozpadá.

Buďte upřímní: Jak často máte sex se svým partnerem? Jednou za měsíc? Dvakrát týdně? Častěji? Stačí vám to? Nebo si myslíte, že se sex přeceňuje? Otázka, jak často by spolu měl pár normálně spát, se řeší snad od nepaměti. Neexistují žádná pravidla, jak často by se měl sex provozovat. Jen je dobré, když jsou oba partneři opravdu spokojeni.

Otevřeně mluvit o sexualitě

Být „skutečně spokojený“ vyžaduje velkou upřímnost vůči sobě i svému partnerovi. Jenže pro mnoho párů je obtížné o tomto tématu spolu skutečně otevřeně mluvit. A nikdo nemůže odhadnout sexuální touhy svého partnera.

Když chce jeden víc než druhý

Pokud jeden z partnerů trpí, protože nemá sexuálních aktivit dostatek, nebo pokud druhý již nemá žádnou touhu, pak se sexualita může stát kontroverzním tématem. Neuspokojivá sexualita se často vyskytuje u nešťastných párů. Neexistuje jednoznačná odpověď na to, zda je výrazem nebo příčinou negativního vztahu. Určitě to může být obojí. Je však jisté, že sexualitu lze jen stěží prožívat uspokojivě, pokud vztah je plný konfliktů.

Stres zabíjí touhu – u žen

Je dokázáno, že když jsou ženy ve stresu, jejich libido klesá. U mužů to tak není ‒ muži často používají sexualitu jako východisko k uvolnění napětí. Když jsou muži ve stresu, často mají dokonce větší chuť. Skutečnost, která může vést k neshodám a frustraci v ložnici.

Pokud tedy muži trpí frustrací z nedostatku sexu v manželství, většinou pomůže, aby pomohli v domácnosti a projevili zájem: pomáhali své ženě v domácnosti nebo se intenzivně starali o děti. To následně zvyšuje kvalitu vztahu a ovlivňuje sexualitu. Protože žena „může“, jen když je spokojená a uvolněná.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 42 roku 2024 přináší pro Berany zajímavé výzvy a příležitosti. Vaše energie a nadšení budou na vrcholu, což vám pomůže dosáhnout osobních i pracovních cílů.V práci můžete očekávat nové projekty nebo nab&iacut... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat