Každý muž by rozhodně měl znát anatomii klitorisu

Klitoris je jedním z nejcitlivějších orgánů ženského těla a hraje klíčovou roli v sexuální rozkoši. Přesto je o něm stále spousta mylných představ, a proto by měl každý muž, který se zajímá o spokojenost své partnerky, klitoris dobře poznat. Porozumění této části ženské anatomie může výrazně zlepšit intimní zážitky obou partnerů.

Co je klitoris?

Klitoris je malý, ale mimořádně citlivý orgán nacházející se v oblasti ženských genitálií. Na první pohled je viditelná pouze malá část, která se nazývá glans (žalud klitorisu), ale většina klitorisu se nachází uvnitř těla. Je tvořený složitou sítí nervových zakončení, cév a tkání, což z něj činí nejcitlivější část ženského těla. Mnozí vědci odhadují, že klitoris obsahuje přibližně 8 000 nervových zakončení, což je dvakrát více než penis.

Jak funguje?

Klitoris je určen výhradně k potěšení a nemá žádnou jinou funkci než přinášet rozkoš. Při stimulaci se naplňuje krví a stává se citlivějším. Klitorální stimulace je pro mnoho žen nejspolehlivějším způsobem, jak dosáhnout orgasmu. Některé ženy preferují jemnou stimulaci, zatímco jiné vyžadují intenzivnější doteky – klíčem je komunikace s partnerkou.

Proč je důležité klitoris znát?

Mnoho mužů si stále neuvědomuje, jak důležitou roli klitoris hraje v ženské sexualitě. Je běžné, že při pohlavním styku se zaměřují pouze na penetraci, ale pro mnoho žen je klitorální stimulace klíčem k dosažení orgasmu. Pokud muž dokáže dobře stimulovat tuto oblast, může výrazně zlepšit sexuální spokojenost své partnerky.

Jak na správnou stimulaci klitorisu?

Každá žena má jinou citlivost a preference, co se týče doteků na klitorisu. Některé preferují jemné hlazení, jiné zase intenzivnější pohyby. Klíčové je začít pomalu, sledovat reakce partnerky a přizpůsobovat se jejím přáním. Použití lubrikantu může být velmi prospěšné, protože klitoris je citlivý a příliš suché prostředí může způsobit nepohodlí. Důležitá je také komunikace – nebojte se ptát, co partnerce vyhovuje.

Porozumění anatomii klitorisu a jeho správné stimulaci může výrazně přispět k lepšímu sexuálnímu životu a posílení intimního vztahu. Muži, kteří věnují čas poznání této části ženského těla, mají lepší šanci uspokojit své partnerky a prohloubit vzájemnou důvěru a blízkost.

Zdroj: (1) www.eveappeal.org.uk/wp-content/uploads/2016/07/The-Eve-Appeal-Vagina-Dialogues.pdf, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3175415/, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat