Málo sexu neznamená špatný vztah

Páry se často domnívají, že s jejich vztahem není něco v pořádku, pokud spolu už nespí tak často. 

Když opojná touha ve vztahu opadne, ženy často pochybují o sobě a svých citech a bojí se, že by se jejich vztah mohl zhroutit kvůli erotické průměrnosti. Pochopitelná obava, neboť na mnoha místech stále převládá názor, že dobrý sex rovná se dobrý vztah. Ale špatný sexuální život neznamená, že vztah už není v pořádku. Naopak: láska je stabilizována důvěrou, rovností a péčí jeden o druhého. To je zcela normální a není se čeho bát.

Erotika se řídí svými pravidly

Nejlepší způsob, jak se páry s tímto faktem mohou vyrovnat, je zahodit iluze o vztazích. Buďte k sobě upřímní: Co je pro vás ve vztahu aktuálně nejdůležitější? Jste s partnerem nyní dobře fungující tým, který se rovným dílem dělí o výchovu dětí, finanční zátěž a domácnost?

Nebo se vzájemně podporujete v prosazování svých individuálních cílů, jako je touha vybudovat si vlastní firmu, nebo otevřít jógové studio? Tyto formy lásky mohou také splývat jedna v druhou. Ale ať už je vaše hlavní láska jakákoli, můžete si zachovat svůj erotický vztah, pokud si uvědomíte, že sex je jeho vlastní systém. Chtíč vyžaduje odstup a nové věci, zatímco láska vyžaduje dohody, porozumění a spolehlivost.

Riskujte kvůli lásce

Udržet erotický vztah není vždy snadné, ale dá se to. Většina párů, které to zkusí, je také ochotna pro svou lásku něco riskovat. Například riskují – a je to riziko – vyjádřit svou nespokojenost a jednoduše říci: Jsem nespokojen s naším sexuálním životem. Jak jste na tom vy? Odvažte se to udělat!

Buďte upřímní a otevření

Většina z nás si myslí, že svého partnera známe zevnitř i zvenčí. Ve skutečnosti víme o druhých méně, než si myslíme. A ačkoli otevřenost s sebou nese určité riziko zranění, otevírá také možnost objevit to nové a zvláštní. Pokud váš partner odpoví se zájmem, další věc, kterou byste mohli udělat, je říct konkrétně, co v posteli chcete. Možná přijde něco, co byste chtěli zkusit. Je velká šance, že z toho vzejde něco dobrého.

Začátkem všeho je konverzace

Nejdůležitější rada je, abyste si nejprve promluvili. Protože ve vašem vztahu budou vždy problémy, včetně těch sexuálních. Na tohle se nedá připravit, i když chceme mít vše pod kontrolou. Abychom našli řešení, je nejdůležitější, aby se vám oběma váš vztah obecně líbil. Neexistují však žádná univerzální kritéria pro to, co tvoří kvalitu vztahu nebo jaké by mělo být úspěšné partnerství. Protože to si každý pár domlouvá individuálně sám za sebe – bez ohledu na to, co tvrdí ostatní. Nedovolte, aby vám někdo řekl něco jiného. Vztah je dobrý, pokud se líbí oběma lidem. Sex je dobrý, pokud baví oba. Tečka. Co je pro vás v posteli důležité?

Zdroj: názory autor







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat