Sex s ex může být dobrý nápad

Vzrušující, a přesto tak nějak povědomý: takhle může vypadat sex s vaším bývalým partnerem. Je ale opravdu moudré po rozchodu znovu zkusit sex se svým ex?

Uplynuly měsíce nebo možná i roky a pak ho náhodou znovu potkáte – a vám se zastaví dech, na chvíli se zastaví srdce a vzpomenete si, jak dobrý ten sex tenkrát byl.

Vy jste svobodná, on je svobodný. Vlézt si s ním do postele by byla sázka na jistotu a zatraceně snadné – vždyť on vás a vaše tělo už velmi dobře zná. Ale je opravdu dobrý nápad znovu se vyspat se svým bývalým? Abychom vám usnadnili rozhodování, zvážili jsme pro a proti.

Důvody, proč je sex s vaším bývalým tak lákavý

Určitě existují přesvědčivé argumenty ve prospěch dočasného a čistě fyzického „sjednocení“. Tady jsou:

Víte, co dostanete

Riziko neúspěchu je mnohem nižší než u sexu na jednu noc s cizím člověkem. Váš ex vás zná a vy jeho. S bývalým vás v posteli pravděpodobně nečeká žádné nepříjemné překvapení, protože už víte, do čeho jdete a on ví, co se vám líbí a co ne. Při sexu se svým bývalým můžete rozhodně popustit jakékoli zábrany, které by hrozily s novou známostí. Samozřejmě to také závisí na tom, jak dlouho od rozchodu uplynulo, ale šance, že sex s vaším bývalým bude dobrý, je velká.

Rychle k věci

Vy dva nepotřebujete dlouhé hovory a neustálé flirtování – rozumí vašim signálům. S ex můžete jít rovnou na věc. Přeci jen jste měli během vztahu dost času na to, abyste se poznali. Pokud si všimnete, že mezi vámi stále (nebo znovu) něco jiskří, oblečení spadne rychleji, než stačíte říct „ex-přítel“.

Tak krásně známý

Abyste se při sexu opravdu uvolnili, je důležitá důvěra. To známé mezi vámi tu důvěru rychle vrátí– pokud vás tehdy neopustil se zlomeným srdcem. Pak už nemá ve vaší posteli místo, bez ohledu na to, jak dobrý byl sex!

Ex efekt

I když ho znáte od A do Z, stále je tu přitažlivost něčeho nového. Je to vzrušující a jaksi je v tom něco zakázaného dostat se znovu do postele se svým bývalým. Kdo ví – možná se teď hodně naučil a vy můžete těžit z jeho nových dovedností v posteli.

Proč sex s vaším bývalým není dobrý nápad

Nelze ale ignorovat ani protiargumenty.

Emoční chaos

Sex probouzí emoce – ať už chcete nebo ne. A riziko, že se znovu vynoří city, pokud se s bývalým znovu spojíte, je velké. Koneckonců, kdysi jste byli pár a emocionálně jste se otevřeli. Pokračovat tam, kde jste oba skončili, může probudit hluboké touhy a vy se ocitnete uprostřed toho všeho, možná dokonce zpochybňujete rozchod. Ale možná pro to byly dobré důvody. A co když vy chcete jen jednorázovku, ale on hned myslí na svatbu?

Nebylo to tak dobré

Bylo předtím všechno lepší? Když se podíváme zpět, rádi si věci vylepšujeme. Existuje také riziko, že sex s vaším bývalým nebude tak skvělý, jak byste čekali. Možná objevil novou preferenci, která se vám nelíbí, nebo je líný a nechá vás dělat všechnu práci. Nebo nikdy nebyl v posteli tak dobrý a vy jste si to jen přibarvovali v nostalgických vzpomínkách.

Sex s vaším bývalým vás pouze blokuje

Dokud váš bývalý ve vašem životě stále hraje roli, nemůžete se zapojit do ničeho nového. Mohla byste tedy přijít o muže svých snů nebo alespoň o žhavý vztah, protože stále zvažujete, zda si váš ex zaslouží další šanci nebo ne. To by byla pěkná blbost – ne?

Sex s ex je krok zpět

Vzpomeňte si na své přátele, kteří s vámi byli během rozchodu a museli poslouchat vaše fňukání a pochybnosti o sobě. Pokud se znovu objeví téma ex, může je to naštvat.

Zkuste přijít na to, jestli sex s vaším bývalým bude jen jednorázová záležitost, nebo k němu stále něco cítíte. Pokud s ním chcete znovu zkusit něco vážnějšího, měli byste pokušení odolat, dokud nebudete vědět, co k vám cítí. Jinak hrozí znovu zlomení srdce. Pro milostný návrat se muselo něco změnit. Tehdy jste se nerozešli bez důvodu.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat