Sexting ženy baví, muži ale nesmějí chybovat

Sexting je pro každé pohlaví něčím jiným. Ženy vyhledávají emocionální propojení a empatii, muži se soustředí hlavně na vizuální stránku. Je třeba to dokonale skloubit, aby si obě strany přišly na své.

Sexting, tedy posílání sexuálně explicitních zpráv, fotek nebo videí, se stal přirozenou součástí moderních romantických vztahů. Pro někoho je to způsob, jak udržet vášeň na dálku, pro jiného zase prostředek k lechtivé zábavě. Tak či tak, v digitálním světě má své nezaměnitelné místo.

Pravidla musejí být!

Je to vlastně forma flirtování, která přináší vzrušení, protože uvolňuje dopamin a oxytocin, což jsou hormony spojené s potěšením a pocitem sounáležitosti. Podle doktorky Tary Suwinyattichaiporn, americké vztahové koučky z Kalifornské státní univerzity, je sexting dokonce aktem intimního posílení a druhem sexuální komunikace (1). Pořád to ale neznamená, že stačí poslat snímek svých intimních partií a je „vymalováno“. Tohle vážně neplatí na každého.

Chce to trochu něhy

Podle nové studie (2) publikované v magazínu Sexes to vypadá, že si ženy sexting užívají jen tehdy, když splní určitá očekávání. I přes explicitní obsah má něžné pohlaví rádo, když je tahle virtuální zábava něžná, citlivá a nepřekračuje hranice slušnosti. Naopak nesnáší nevyžádané fotky připomínající tvrdou pornografii, neboť působí příliš agresivně a hrubě.

„Ženy nechtějí jen pasivně sledovat nahé tělo, potřebují porozumět emocím, které se s tímto sexuálním setkáním pojí. Pokud je chcete zaujmout, musíte prokázat více důmyslnosti, empatie a také přidat trochu lidskosti,“ uvádí výsledky výzkumu. Tento rozdíl dle autorů vychází z toho, že ženy jsou obecně méně vizuálně stimulovány než muži. Zatímco pánové sledují filmy pro dospělé, dámy dávají přednost čtení romantických románů nebo poslechu erotických nahrávek. A přesně takhle je třeba k sextingu přistupovat. Smyslem virtuální intimity je bavit se a být sexy, ovšem musejí si to užívat obě strany.

Zdroje: (1) www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-13663837/Scientists-reveal-happens-brain-sexting-biggest-turn-ons-turn-offs.html, (2) www.mdpi.com/2411-5118/5/3/16







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat