Filmové sexuální scény mladší generace vypínají

Nahota ve filmech čelí novým výzvám, protože řada lidí sexuální scény znechuceně vypíná v prvních vteřinách. Nulovou toleranci k nim kupodivu mají mladší diváci, což je hodně překvapivý jev.

Není pochyb o tom, že erotické scény ve filmech vyvolávají různé reakce. Zatímco někteří je považují za nezbytnou pikantní část příběhu, pro jiné jsou až příliš rušivé, vulgární nebo dokonce provokativně sexistické. Zajímavé je, že nejméně shovívavá je k nahotě generace, od které se to čeká ze všeho nejméně.

Na tohle se koukat opravdu nebudu!

Mládí je obdobím zvědavosti i dobrodružného experimentování, a oblast sexu samozřejmě není výjimkou. A kde jinde čerpat inspiraci než na televizní obrazovce? Přímo se to nabízí. Ale kdepak, právě generace Z, tedy lidé ve věku 12 až 27 let, se na zpocená propletená těla v celé přirozené kráse dívat odmítá. Prokázal to nedávný výzkum (1) provedený mezinárodní marketingovou společností Talker Research. Dle jeho závěrů se celých 43 procent mladších jedinců cítí těmito scénami natolik znechuceno, že snímek vypnou, aniž by je zajímalo, jak dopadne.

Je holt jiná doba

Ačkoli pořád spousta filmů a seriálů zahrnuje lechtivé kontroverzní okamžiky, obecně v posledních letech klesl počet těchto scén o nějakých 40 procent (2). Sex už prostě nevydělává tolik jako dřív, čehož jsou si tvůrci kinematografických děl dobře vědomí. Ve výše zmíněném výzkumu se drtivá většina respondentů shodla v tom, že erotické záběry nepřidávají žádný extra požitek ani nevylepšují pointu příběhu. Takovou dávku kritiky by od takzvané Gen Z vážně čekal málokdo. Z nashromážděných závěrů je patrné, že se to o něco více týká žen, které jsou oproti mužům citlivější. Zmizí časem sex z obrazovek nadobro?

Zdroje: (1) www.nypost.com/2024/07/05/entertainment/why-gen-zs-turned-off-by-sex-scenes-in-movies/, (2) www.economist.com/culture/2024/05/01/is-there-more-or-less-sex-on-screen?utm







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

259 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat