Empatičtí lidé mají nejlepší sex

Podle vědy existuje povahový rys, který určuje, zda máte dobrý sex, nebo ne.

Pokud s někým spíte, měli byste být nějak naladěni na stejnou vlnu a připadat si alespoň v něčem atraktivní. Existuje ale určitý charakterový rys, který rozhoduje o tom, zda máte dobrý sex, nebo ne.

Dobrý sex závisí na mnoha faktorech. Patří sem například fyzická přitažlivost nebo zda dosáhnete orgasmu či nikoli. Velkou roli hraje i to, jak se svým protějškem celkově vycházíte a jak hluboké je pouto mezi oběma partnery. Ale na jeden docela zřejmý charakterový rys se často zapomíná, pokud jde o dobrý sex, přestože je docela zřejmý.

Empatie vede k lepšímu sexu

Emoční inteligence hraje zásadní roli, pokud jde o sexuální potěšení. Ale není to jen při sexu: empatie je pro nás prospěšná i v běžném životě. Protože pokud jste empatičtí, je pro vás snadné navazovat kontakty a přátelit se. Empatie zároveň působí jako hnací síla, pokud jde o morální odvahu. I malé děti ve věku 18 měsíců se snaží utěšit své smutně vyhlížející rodiče. Ve věku 5 až 6 let mohou děti uchopit složitější myšlenkové pochody a jednat podle nich.

Pokud si myslíte, že empatie není vaše nejsilnější stránka, můžete se ji naučit. Díky těmto třem tipům.

Aktivně naslouchejte

Každý, kdo aktivně naslouchá tomu druhému, už má půlku za sebou. Někdy bloudíme v rozhovoru a už přemýšlíme, co chceme říct dál. Místo toho bychom měli nechat mluvit druhou osobu a naučit se aktivnímu naslouchání.

Ptejte se

Často ani netušíme, jak se ten druhý právě teď cítí. Kladením správných otázek se dokážeme lépe vcítit do situace nebo pocitu.

Odrážet pocity

Poté, co víte o situaci a emocích, je čas přemýšlet o pocitech. Co s tebou ten pocit dělá? Co se vám honí hlavou? Všechny tyto myšlenky mohou pomoci posílit pocit a jednat empaticky.

Příliš mnoho empatie

Empatie je samozřejmě zdravá a cenná vlastnost, ale také byste si neměli nechat všechno příliš zalézt pod kůži. Pokud jste s druhými příliš soucitní, může to také vyvolat negativní pocity, jako je strach, stres nebo agrese. Proto je důležité najít zdravou rovnováhu a nenechat se příliš vést svými pocity.

Každý z nás je samozřejmě jiný a má individuální potřeby. Proto je důležité s protějškem komunikovat a respektovat hranice. Nejlepší sex máte, když se všichni partneři cítí dobře.

Zdroj: názor autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro vás a vaše blízké založený na otevřené komunikaci a emocích. Pokud máte v plánu promluvit si o něčem důležitém se svým partnerem nebo rodinou, nyní je ta správná doba. Berani, kteří jsou nezadaní, mohou oček... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat