Sex na prvním rande má nečekané výhody

Vyspat se s někým hned na první schůzce? Nic neobvyklého, vždyť o tom přemítá skoro polovina lidí. Tohle erotické dobrodružství má i hodně překvapivý vedlejší účinek.

Chystáte se na první rande s velmi sympatickou osobou a přemýšlíte nad tím, kam se večer asi vyvine. Bylo by hodně špatné, kdybyste po romantické večeři a drinku v baru skončili v posteli?

Nová doba přeje novým zkušenostem

Možná se červenáte už jen proto, že nad milováním vůbec uvažujete. Ale klid a jaképak copak, rozhodně nejste sami. Intimitu na premiérové schůzce zvažuje celých 46 procent aktivních uživatelů on-line seznamek (1). „Není na tom nic divného. Dnes to bývá v zásadě normální věc, což je dáno moderními technologiemi a všeobecně uvolněným přístupem k sexu,“ domnívá se americká sexuální terapeutka Debra Laino (2). Zda do toho tedy skočíte po hlavě, to je na vás. Třeba právě díky erotickému povyražení skončí tenhle příběh tím nejromantičtějším způsobem. Ačkoli experti nechtějí k sundání svršků nikoho nabádat, jejich poznatky jsou přinejmenším zajímavé.

Nahota jako prostředek vzájemného připoutání?

Teď se raději něčeho podržte. Závěry izraelsko-americké studie (3) naznačují, že erotika na prvním rande ve skutečnosti může potenciální vztah hodně vylepšit. „Sex připraví půdu pro prohloubení emocionálního spojení mezi dvěma cizími lidmi, a to bez ohledu na pohlaví. Motivuje lidské bytosti k tomu, aby na základě anonymní přitažlivosti upevnily své vazby a city,“ vysvětluje hlavní autorka Gurit Birnbaum (4). Dle jejího názoru hraje sexuální touha v pozvolném vývoji skutečného partnerství důležitou roli, neboť je to mocný magnetismus, který dvojici drží pohromadě dostatečně dlouho na to, aby se vytvořilo nezlomné pouto. Aktivace tohoto „sexuálního systému“ prý vede i k chování láskyplné péče o blaho partnera.

Zdroje: (1) www.theblog.okcupid.com/why-more-people-are-having-sex-on-the-first-date-7330ddbea30f, (2) www.menshealth.com/sex-women/a21097210/men-sex-on-the-first-date/, (3) www.journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0265407518811667?journalCode=spra, (4) www.eurekalert.org/news-releases/894201







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro vás a vaše blízké založený na otevřené komunikaci a emocích. Pokud máte v plánu promluvit si o něčem důležitém se svým partnerem nebo rodinou, nyní je ta správná doba. Berani, kteří jsou nezadaní, mohou oček... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 30.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat