Milostný život může zničit i špatně zvolená kolínská

Když se nosu něco nelíbí, tělo okamžitě začne spouštět odmítavé fyzické reakce. S tím na romantické schůzce ani v posteli vážně nepochodíte. Vůně je tichý komunikátor vášně, tak si zvolte tu správnou.

Láska hory přenáší a může být i slepá, ale nepříjemnou vůni prostě nesnese. Týká se to jak přirozeného tělesného zápachu, tak i deodorantů, parfémů a kolínských. Muži by si je proto měli vybírat s hodně velkou rozvahou.

Jasno s každým nádechem

Čich je důležitým povědomým nástrojem, který se nikdy nemýlí a nenechá se ošálit. Vytříbená schopnost jeho detekce byla už v dávné minulosti hlavním předpokladem přežití nejen u našich předků, ale i savců obecně. Švédští vědci (1) kupříkladu zjistili, že na základě inhalace vyhodnotí centrální nervový systém negativní pachy takřka okamžitě, proto ihned spouští vyhýbavé fyzické reakce. To s přitažlivostí, partnerskými vztahy i sexem pochopitelně značně souvisí.

Stačí malá chyba a všechno je špatně

„Určité vůně mohou vyvolat pozitivní vzpomínky i emoce, čímž mezi dvěma lidmi vytvářejí zvláštní jiskru. Čich je proto ve hře na lásku klíčovým hráčem,“ potvrzuje americká vztahová koučka a zároveň viceprezidentka společnosti vyrábějící feromonové produkty Jacqui Rubinoff s tím, že to funguje i obráceně (2). „Stejně jako může vaše srdce zahřát, dokáže ho i ochladit. Na vůni závisí první dojem i to, jak o nás lidé přemýšlejí, když po našem odchodu zůstane v místnosti,“ popisuje prodejkyně parfémů. Při jejich výběru jsou důležitá tato kritéria. Držte se jich!

Místo vanilky raději limetku

Dle Jacqui Rubinoff je dobré zaměřit se na aroma se svěžími nebo citrusovými tóny, protože má povznášející účinky. To neplatí pro „těžkou“ vanilku nebo pačuli, tomu se pro jistotu vyhněte. Méně je tady více, tak na schůzkách šetřete s množstvím a parfém aplikujte jen na pulzní body – zápěstí, krk a dekolt. Při koupi naslouchejte svým instinktům a zvolte produkty, co odráží vaši osobnost a dodají sebejistotu.

Zdroje: (1) www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2101209118, (2) www.nypost.com/2024/05/21/lifestyle/your-cologne-is-destroying-your-love-life-a-fragrance-expert-reveals-how-to-reverse-the-bad-stench/






Celkem  1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

25min
(21 hlasů)

Dušené houby na toastu

40min
(25 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat