Britská královna Alžběta II. nikdy nesní nic, co obsahuje česnek. Jednoduše proto, že denně mluví se spoustou lidí, které nechce vystavovat nepříjemnému dechu. Ale jsou naopak potraviny, které miluje a kterým nikdy neřekne ne. Třeba máslu a smetaně. Největší slabost má ale pro čokoládu. A vždy si ráda ochutná lahodný čokoládový pudink.
„Královna je absolutní čokoholička. Cokoli, co jsme napsali do výběru z menu a v čem byla čokoláda, si podtrhla. Má knihu s jídelníčkem v červené kůži a do ní se vpisují návrhy na menu. Kuchaři vymyslí menu a ona jen proškrtá, co nechce,“ tvrdí šéfkuchař Darren McGrady v rozhovoru pro magazín HELLO!.
Alžběta II. nemá vůbec ráda čokoládu bílou. Dává přednost té tmavší. A miluje čokoládové lanýže značky Charbonnel et Walker. Osm pralinek ale vyjde na 450 korun. Vskutku královský luxus. Firma má historickou souvislost s britskou královskou rodinou. Byl to právě princ Edward, syn královny Victorie a později král Edward VII., který v roce 1875 doporučil jisté paní Charbonnelové, aby uzavřela své podnikání v Paříži a založila si podnik v Londýně. Dodnes se tyto bonbony vyrábějí ručně.
Sledujte nás na sociálních sítích: