Britská královna má celý tým odborníků, kteří pečují o její zdraví a kondici. Alžběta II. sice sama schvaluje menu, které jí její osobní kuchaři připravují, ale občas si nechá poradit, kterým potravinám se vyhnout, aby nepřibrala. Podle jednoho bio farmáře, s nímž si královna povídala na večeři v Buckinghamském paláci, na jejím talíři zřídka přistanou brambory.
Škrobnaté hlízy lilkovité rostliny totiž mají vysoký glykemický index. A jejich konzumace, zvláště v podobě smažených hranolek, kroket apod., vede k rychlému ukládání tuků v podkoží. Alžběta II. je tak prý moc nejí.
Královnu neotrávíte
„Nepamatuji se jak, ale dostali jsem se do hovoru o diabetu a stravě a královna řekla, že nejí moc brambory,“ tvrdí bio farmář Guy Singh-Watson v rozhovoru pro deník The Mail.
Alžběta II. na oficiálních banketech a večeřích nikdy nemá předem určeno, který talíř je její. Vybere si náhodně jeden poté, co je přivezou na vozíku. Tak se vyloučí možnost, že ji někdo otráví.
Jídelníček dopředu
Alžběta také ze svého jídelníčku trvale vyřadila česnek. Jednoduše kvůli dechu. Protože neustále s někým komunikuje, nemůže si dovolit mít páchnoucí dech.
„Kuchaři jí připraví menu na tři dny dopředu. Ona vše projde včetně receptů a schválí. Tak máme dost času si vše připravit a zajistit suroviny. V knize s jídelníčkem, který jí kuchaři sestaví, jednoduše zaškrtá vše, co jíst nechce,“ cituje deník The Sun bývalého královnina šéfkuchaře Darrena McGradyho.
Sledujte nás na sociálních sítích: