Pokud není na státním banketu, kde se nevyhýbá téměř ničemu, nekonzumuje britská královna škroby. Jinými slovy doma nikdy neobědvá či nevečeří těstoviny a brambory. Podle bývalého šéfkuchaře Alžběty II. Darrena McGradyho za dlouhověkost vděčí panovnice právě zdravé stravě.
Královna si hlídá příjem sacharidů a místo obvyklé přílohy si ke grilované rybě či kuřecímu prsu dává dušenou zeleninu či míchaný salát. Ačkoli zeleninu a ovoce miluje, zvláště domácí broskve ze zahrádky prý umí ocenit, nesnáší česnek.
„Nikdy nesmíme podávat nic, v čem je česnek nebo příliš mnoho cibule. Také nesmíme podávat syrové maso. Pokud jí steak, pak si ho přeje vždy zcela propečený,“ svěřil McGrady deníku The Sun.
Ačkoli se škrobům vyhýbá a nemlsá, občas si dopřeje čokoládový dort.
„Dort z čokoládových sušenek je jediný, který si dopřává denně, než ho celý sní. Každý den si dá maličký kousek, až zbude opravdu jenom zbytek, který ale stejně dojí,“ přiznal kuchař, jenž pro Alžbětu II. vařil patnáct let.
Sledujte nás na sociálních sítích: