Spánek s voděodolnou řasenkou může způsobit vážné komplikace

Chodit spát s voděodolnou řasenkou, to by se vám nemuselo dvakrát vyplatit. Podívejte se na vnitřní stranu očních víček, zda se tam nevytváří něco podezřelého. Nejlépe hned!

Důsledné odličování by mělo být nezbytnou součástí každodenní péče, ovšem řada žen ho zanedbává, u čehož se vymlouvá na únavu. Odstraněním kosmetiky, nečistot, prachu i zbytků kožního mazu z povrchu pokožky se ale minimalizuje riziko podráždění i hrozba rychlejšího stárnutí. A tím výhody vlastně teprve začínají.

Účinky jsou vidět na první pohled

Čištění pleti také představuje prevenci vzniku pupínků a černých teček. Tímto procesem se rovněž stimuluje buněčná obnova a podporuje mikrocirkulace (1). Navíc to umožňuje kůži dýchat, což je pro její regeneraci klíčové. A teď otázka ze zvědavosti – nepoužíváte náhodou voděodolnou řasenku? Tu byste měla odlíčit jako první!

Není to žádná legrace

V jednom ze svých nedávných videí na sociálních sítích, kde americká oční lékařka s indickými kořeny Gurleen Dhanoa pravidelně zveřejňuje nejrůznější tipy, upozornila na riziko zbytku make-upu v oční oblasti. „Pokud spíte s voděodolnou řasenkou, zkuste se podívat na vnitřní stranu očních víček,“ vyzvala expertka své sledující (2). Následně sdílela fotografii, která zachycuje velmi znepokojující obraz připomínající skvrny nebo plíseň.

Pozdě bycha honit…

Podle jistého zahraničního časopisu (3) se takový podobný případ stal jedné Australance, která si po 25 letech intenzivního používání voděodolné řasenky a nedostatečného odličování vyvinula vážné oční potíže, kterých samozřejmě velmi litovala. Usazeniny z řasenky se nahromadily natolik, že do očních víček doslova vzrostly a dotyčnou škrábaly na bulvách. Pacientka také trpěla folikulární konjunktivitidou, což je infekce sliznice, která pokrývá oko a oční víčko.

Neriskujte zbytečně

„Vaše řasy musí být čisté, protože chrání oči. Jsou vyživovány mazovými žlázami, a pokud jsou tyto žlázy nebo folikuly ucpané, nastává velký problém,“ varuje mluvčí Americké oftalmologické akademie Rebecca Taylor (4). Nedostatečné odstranění očního make-upu, zejména toho voděodolného, podle ní vede k vážným očním potížím. Tak se večer na tu únavu raději nevymlouvejte a vážně se pořádně odličte.

Zdroje: (1) www.uniprix.com/en/tips/3/dermo-cosmetic/importance-proper-makeup-removal-cleansing, (2) www.instagram.com/p/C-npyZvypUW/, (3) www.buzzfeednews.com/article/carolinekee/woman-slept-makeup-eyelid-mascara-deposits






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přináší příležitosti k osobnímu růstu a sebepoznání. Vliv planet naznačuje, že byste se mohli cítit energičtější a motivovanější než obvykle, což je ideální pro zahájení nových projektů nebo dokonče... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:46
116 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:44
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:16
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat