Připravte pleť včas na nadcházející podzim

Sezona opalovacího krému ještě neskončila, tak se své tekuté ochrany před ultrafialovými paprsky nevzdávejte. Je také nejvyšší čas na obnovu kolagenu a doplnění zkrášlujících vitaminů.

Podzimní období s sebou přináší nejen změnu počasí, ale i nové potřeby pleti. Po horkých letních měsících je stále unavená a trochu dehydratovaná, proto bychom jí měli věnovat zvýšenou péči, aby získala ztracenou vitalitu a byla na chladnější měsíce dokonale připravená. Kde začít?

Doplnění kolagenových zásob

Kolagen je náš hrdina a zároveň klíčový stavební prvek pokožky, protože zajišťuje její pevnost a pružnost. S věkem však začíná ubývat, což přispívá ke vzniku jemných linek a vrásek. Věděli jste, že nadměrné vystavování slunci tento proces urychluje (1)? To znamená, že jste během prázdnin mohli přijít o nemalé množství. Právě proto je teď ideální čas zaměřit se na obnovu kolagenu. Zkuste pravidelné ošetření obličeje, které podporuje jeho tvorbu. Nebo sáhněte po kolagenové kosmetice.

Jídlo dělá své

Vyvážená strava je pro zdraví i krásu zásadní. Vitamíny A, D, E a K podporují regeneraci pokožky, chrání ji před poškozením volnými radikály, sjednocují její tón a významně pomáhají v boji proti stárnutí (2). Pokud tyto živiny zařadíte do jídelníčku v optimální míře, prokážete své pleti velkou službu. Nejste-li si jistí, zda vám konzumované potraviny skutečně pokryjí denní potřebu, vsaďte na doplňky stravy – to už bude jistota.

Uzamkněte vlhkost

Chladné podzimní počasí vede k dehydrataci pokožky a oslabuje její přirozenou ochrannou bariéru (3). Kvalitní hydratační krémy, které vlhkost uzamknou a zabrání vysušování, jsou teď naprostou nutností. Vybírejte produkty na bázi vody, protože neucpávají póry a zajišťují dlouhodobou hydrataci. Pro vnitřní rovnováhu tekutin nezapomínejte na důsledný pitný režim.

Ochrana musí být!

Ačkoli momentální počasí samozřejmě není tak slunečné jako to letní, ultrafialové záření stále proniká a může pleť poškodit. Používání krémů s SPF ochranou by mělo být základem každodenní péče, neboť předchází předčasnému stárnutí a omezuje pravděpodobnost rakoviny (4)

Zdroj: (1) www.foxpharma.co.uk/blog/here-comes-the-sun-does-sun-exposure-reduce-collagen/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32602055/, (3) www.novushealth.co.uk/2024/09/stay-hydrated-stay-glowing-the-role-of-hydration-in-skin-health/, (4) www.aad.org/media/stats-sunscreen






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnu se můžete těšit na příval energie a nadšení. Vaše odhodlání a cílevědomost vám pomohou dosáhnout pokroků v různých oblastech života. Dávejte si však pozor na svou tendenci být impulzivní; občas je lepší troc... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
260 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat