Správná péče o šedivé vlasy

Ztrácejí svou barvu, ale pozornost a lásku potřebují stále. Dopřejte svým šedivějícím vlasům dostatečnou hydrataci i kvalitní šampon. Dobrou volbou je ten fialový!

Vlasy jsou jedním z nejvýraznějších prvků naší vizáže. S přibývajícím věkem se pochopitelně mění, a to nejen v textuře, ale i odstínu. Jakmile začnou přecházet do stříbra, nastává pro mnoho žen moment zásadního rozhodnutí, zda pokračovat v barvení, nebo přijmout přirozený vzhled.

Tohle jsem já!

Těch, které šedivou hřívu nemaskují, ale naopak nechávají zazářit, v posledních letech přibývá. Tento trend je k vidění i v reklamních kampaních, na přehlídkových molech a nejprestižnějších událostech Hollywoodu, což jen dokazuje, že už dávno není doménou mužů, ale i dam všech věkových kategorií. Společenský tlak kamuflovat stáří je sice stále dost velký, ale něžné pohlaví prosazuje svá vlastní pravidla.

 Proč se bránit něčemu, co stejně přijde

„Lidé se dnes cítí pohodlněji a sebevědoměji ve své kůži, takže přijímají své přirozené vzezření, a to včetně šedivění,“ potvrzuje australská kadeřnice a majitelka zkrášlovacího salonu Kristle Jones. „Rušný životní styl a vyšší finanční náklady vedou k tomu, že ženy ani nechtějí věnovat čas a peníze na pravidelné barvení vlasů,“ podotýká další australská stylistka Victoria Degioia, která tím přidává pragmatické vysvětlení. Inu, vždyť se není za co stydět. Postupná tvorba šedin je nevyhnutelný proces způsobený ztrátou melanocytových kmenových buněk produkujících pigment (2). O hřívu je ale stále nutné pečovat.

Speciální přístup ke kráse

Stylistka Victoria Degioia doporučuje investovat do vysoce kvalitních produktů, jako jsou šampony, kondicionéry proti krepatění, hydratační kúry a vlasová séra. „Přidání fialového šamponu do vaší rutiny je také dobrý nápad, protože pomáhá ztlumit nežádoucí žluté odstíny. Nezbytné jsou i hydratační přípravky, jež brání vysušování, ztrátě lesku i vitality,“ radí expertka s tím, že samozřejmostí je volba správného účesu, v ideálu nenáročného na údržbu.

Zdroje: (1) www.houseofwellness.com.au/beauty/hair/going-grey-haircare, (2) www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/aging-melanocyte-stem-cells-gray-hair






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat