Uzdravení nehtů po gelové i akrylové manikúře trvá měsíce

Slabé a lámavé nehty, které vám „zanechala“ gelová či akrylová manikúra, zase budou zdravé. Žádný strach! Při jejich regeneraci myslete na rukavice, vyživující olej, nůžky i správný jídelníček.

Je těžké odolat přitažlivosti krásných nehtů. Odvrácenou stranou je však jejich poškození, které dlouholetá manikúra může napáchat.

Když přijde „ten den“

Možná už do salonu odmítáte dojíždět kvůli časovým a finančním ztrátám. Možná nechcete být závislá na službách někoho jiného. Třeba vaše osobní manikérka odešla na mateřskou dovolenou, nebo jste v očekávání vy sama a výpary odlakovačů vám nedělají dobře. Důvod k ukončení téhle kosmetické spolupráce se může najít vždycky. Co ale s těmi slabými, tenkými a lámavými nehty teď? Proč se na nich dosavadní profesionální péče vlastně tolik podepsala?

Viník není tam, kde byste ho čekala

„Zpevňující přípravky, jako jsou gely a akrylové pudry, nejsou hlavními pachateli. Poškození je spíše způsobeno nadměrným pilováním a leštěním nehtové ploténky, a to spolu s dlouhodobým vystavením acetonu, který značně vysušuje,“ uvádí na pravou míru australská vizážistka Chelsea Raselli. „Je-li kvalita vašich nehtů po salonní manikúře hodně narušená, počítejte s tím, že proces uzdravení bude trvat tři až čtyři měsíce,“ dodává zase australská dermatoložka Cara McDonald. Pravidla regenerační péče jsou pak následující.

Myslete na ochranu i hydrataci

Při úklidu i čištění čehokoli nezapomínejte na rukavice, protože dráždivé chemikálie v používaných prostředcích prohloubí oslabení a všechno ještě zhorší. Nehty udržujte co nejkratší, abyste zabránili dalšímu štěpení a lámání. Pravidelně aplikujte vyživující a hydratační oleje. Nepodceňujte ani zdravou stravu, vaše pozornost by podle jmenované dermatoložky Cary McDonald měla směřovat hlavně k biotinu, zinku, železu a vitaminu C. S trochou trpělivosti tuhle nehtovou krizi brzy zažehnáte!

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/beauty/fix-damaged-nails-after-gels-acrylics






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat