Celebritami milovaný ricinový olej ocení hlavně zralá pleť

Hluboká a dlouhotrvající hydratace, útlum zánětů, antibakteriální a omlazující schopnosti, a to spolu s poctivou dávkou ochranných antioxidantů. Tohle nabízí ricinový olej, který vaši zralou pleť naprosto rozzáří.

Ricinový olej získává na popularitě, a to i přes to, že se oproti jiným olejům jeho konzumace ani trochu nedoporučuje. Ovšem kosmetické výhody má parádní! Ostatně, nabažit se ho nemohou ani slavné hollywoodské celebrity, jako je Khloé Kardashian, Helen Mirren, Hailey Bieber nebo Charlize Theron.

Konec suchosti, která kráse nepřidá

Hustá nažloutlá tekutina získávaná lisováním semen rostliny ricinovníku obecného (Ricinus communis). To je přesně to, oč tu běží. Výroba ricinového oleje se datuje do starověkého Egypta, kde se údajně používal k vyvolání porodu a léčbě podrážděných očí (1). Tomu už ale odzvonilo, dnes se s ním mládne jedna báseň. Jednou z klíčových složek tohoto zázračného pomazání je mononenasycená mastná kyselina ricinolejová, která je svými famózními hydratačními vlastnostmi dobře známá. „Její předností je, že uzamkne vlhkost hluboko v pokožce, proto je pro suchou, dehydrovanou i zralou pleť tolik prospěšná. Zároveň působí proti zánětům,“ osvětluje australská dermatoložka Isabella Loneragan (2). Nesmíme zapomenout ani na extra antioxidační dávku, kterou tento olejíček poskytuje.

Mladistvý vzhled máte ve svých rukou

„Antioxidanty hrají klíčovou roli při ochraně kůže před poškozením způsobeným volnými radikály, včetně těch, které vytváří sluneční ultrafialové záření a látky znečišťující životní prostředí,“ vysvětluje další australský dermatolog, tentokrát Davin Lim. Když si k tomu všemu připočtete ještě antibakteriální a omlazující vlastnosti (3), možná dojdete k názoru, že vám ricinový olej v běžné každodenní rutině zkrátka nesmí chybět. „Doporučuji v něm lehce navlhčit vatový tampon a jemně s ním potřít pokožku vždy před spaním,“ radí americká specialistka kosmetické a laserové dermatologie Ranella Hirsch, podle které se tak dá zvrátit tvorba vrásek i bez vyplňujících injekcí (4).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6628454/, (2) www.houseofwellness.com.au/beauty/castor-oil-guide, (3) www.epicuren.com/blogs/news/castor-oil-skin-benefits, (4) www.byrdie.com/castor-oil-uses






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden Berani zažijí období plné energie a dynamiky. Hvězdy jsou vám nakloněny, což vám dodá extra dávku sebevědomí a vášně. Buďte připraveni na nové výzvy a příležitosti, které se objeví na vaší cestě.Vaše pr... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat